Ljudski resursi

20 pitanja koja “Apple” postavlja kandidatima za posao

“Apple” je jedna od najprestižnijih kompanija na svetu, pa nije neobično to što mnogi priželjkuju da rade za nju. A da bi se kandidati zaposlili, moraju posedovati znanja i veštine i briljirati na razgovoru.

Kompanija “Apple” kandidatima na razgovoru za posao daje vrlo neobična i pomalo zbunjujuća pitanja, prenosi tportal.

Ovo su samo neka od tih pitanja:

1. Imamo šolju vruće kafe i malo hladnog mleka iz frižidera, sobna temperatura je između te dve temperature. Kada treba dodati mleko u kafu kako bismo dobili najfiniju kafu?
2. Koji biste superheroj želeli da budete i zašto?
3. Objasnite što je RAM petogodišnjaku.
4. Nacrtajte unutrašnju arhitekturu iPhonea.
5. Nabrojite pet načina merenja količine benzina u automobilu.
6. Ako imate 2 jajeta, i želite saznati koji je najviši sprat s kojeg možete ispustiti jaje bez da ga razbijete, kako biste to učinili?  Koje je optimalno rešenje?
7. Kako biste spustili cenu ove olovke?
8. Koliko se dece rađa svaki dan?
9. Imate 100 novčića, koji su postavljeni ravno na stolu, svaki s glavom i repom, od kojih su 10 glava, 90 repova, a ne možete osetiti, videti ili na bilo koji drugi način saznati koja je strana okrenuta prema gore. Podelite kovanice u dve grupe tako da u svakoj bude isti broj glava.
10. Postoje tri kutije, jedna sadrži samo jabuke, jedna sadrži samo narandže, a jedna sadrži i jabuke i narandže. Kutije su pogrešno označene tako da nijedna oznaka ne prepoznaje stvarni sadržaj okvira, koji označava. Bez gledanja u kutiju izvadite jedan komad voća. Gledajući voće, kako možete odmah označiti sve kutije pravilno?
11. Imate posla s ljutim klijentom, koji je čekao pomoć 20 minuta i sad je nervozan. Tvrdi da će jednostavno preći na Best Buy ili Microsoft Store da dobije računar, koji želi. Kako biste rešili situaciju.
12. Jeste li pametni?
13. Stavite čašu vode na ploču i počnite polako povećavati brzinu. Što se prvo dogodi - čaša će skliznuti, prevrnuće se ili će se voda izliti preko ivice?
14. Opišite ponizno iskustvo.
15. Izgledate prilično pozitivno, kakve stvari vas spuštaju?
16. Ako dobijete posudu kovanica, izvadite jednu i okrenete je tri puta da dobijete određenu kombinaciju rep-glava-glava, koje su šanse da ste izvukli baš takvu kombinaciju?
17. Kako biste isprobali toster?
18. Ako jednog dana odete na planinu, a sledećeg siđete natrag, hoćete li se naći na istom mestu u isto doba dana, pod uslovom da krenete u isto vreme?
19. 62-63 = 1; Promenite samo jedan element (znak ili operaciju) da bi izjava bila istinita.
20. Kako biste isplanirali putovanje za svoje kolege u Severnu Koreju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!