Saobraćaj i transport

Aerodrom "Nikola Tesla" – u prvih pet meseci rast dobiti 6 odsto

Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd ostvario je u prvih pet meseci 2017. godine neto dobit od 1,07 milijardi dinara, što je za 6 procenata više nego u istom periodu prošle godine.

U posmatranom periodu je bruto dobit iznosila 1,32 milijarde dinara, i za 11 odsto je viša u odnosu na prvih pet meseci 2016. godine, saopšteno je sa Aerodroma.

Ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od 3,53 milijarde dinara, što je povećanje od 9 odsto na godišnjem nivou, a poslovni prihodi veći su 10 procenata.

Porastao je i broj putnika za 9 procenata u odnosu na isti period lani. Usluge beogradskog aerodroma od januara do kraja maja koristilo je 1.805.125 putnika. Prevezeno je skoro osam hiljada tona robe i pošte, što je povećannje za 15 odsto.

"U junu očekujemo više od 500.000 putnika, što je porast od čak 10 odsto. To će biti prvi jun ikada u kojem će beogradski aerodrom opslužiti više od pola miliona putnika", navode iz beogradske vazdušne luke.

Prema svim poslovnim pokazatelima, tekuća godina biće godina daljeg rasta i razvoja Aerodroma "Nikola Tesla", zaključuje se u saopštenju.

 

 

Izvor:Tanjug

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!