Saobraćaj i transport

„AIR FRANCE-KLM“ lider avio-industrije u održivom poslovanju

Avio-grupa „Air France-KLM“ već dugi niz godina radi na unapređenju održivog poslovanja i kao cilj postavlja održivu budućnost u avio-industriji. Naporan rad na održivosti rezultirao je priznanjem za avio-kompaniju sa najvišim indeksom održivog razvoja prema kompaniji Dow Jones, koja se bavi istraživanjem tržišta.

Već petnaest godina zaredom grupa „Air France-KLM“ se nalazi među vodećim kompanijama prema Dow Jones-ovom svetskom indeksu održivog razvoja, ali je ove godine napravila iskorak i zauzela prvo mesto na svetu kada je avio-industrija u pitanju. Neke od akcija koje su grupi donele ovo prestižno priznanje su: pošumljavanje 312 hektara zemlje u Panami prema KLM-ovom programu CO2ZERO, zatim KLM-ova nabavka Boing 787-10 Dreamliner-a, aviona koji proizvodi manje buke i ima manju emisiju ugljen-dioksida, korišećnje bio-goriva, ali i Air France-ova sadnja preko 85.000 stabala i odluka da do kraja 2019. godine sa svojih letova izbaciti 1.300 tona plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu i zameni ih održivim alternativama. Sveukupno, grupa „Air France-KLM“ je smanjila emisiju ugljen-dioksida za preko 20% u odnosu na 2011. godinu, a od marta 2020. godine KLM čak ukida jedan od dnevnih letova iz Brisela za Amsterdam i to ne iz ekonomski razloga, već kako bi naveo ljude da više koriste železnicu.

„Danas je Dow Jones nagradio naš vredan rad i konkretne akcije koje smo preuzeli prethodnih godina svi mi u „Air France“-u, KLM-u, Transaviji, prepoznavši grupu „Air France-KLM“ kao lidera u održivom poslovanju“, rekao je Bendžamin Smit, generalni direktor“ Air France-KLM“ i dodao: „Svi mi u „Air France-KLM“ grupi shvatamo društvenu i ekonomsku odgovornost veoma ozbiljlno i neumorno tragamo za novim načinima kako bismo popravili odnos prema okolini svih učesnika industriji – od zaposlenih do putnika.“

Dow Jones indeks održivog razvoja dobija se na osnovu temeljnih ekonomskih, društvenih i ekoloških analiza više od 3500 međunarodnih grupacija. U procenu ulaze brojni kriterijumi, poput korporativnog upravljanja, odnosa sa potrošačima, ekoloških politika, uslova rada i društvenih inicijativa.

„Air France-KLM“ je vodeća grupa kada je u pitanju međunarodni saobraćaj iz Evrope. Zahvaljujući svojim brendovima Air France, KLM Royal Dutch Airlines i Transavia grupa je 2018. godine svojim putnicima ponudila mrežu letova od 314 destinacija u 116 država. Sa flotom od 548 operativnih vazduhoplova i prevezenih 101,4 miliona putnika u 2018. godini, „Air France-KLM“ dnevno izvede do 2.300 letova, uglavnom iz svojih habova – aerodroma Šarl do Gol u Parizu i Amsterdam-Schiphol.

Air France-ov program za česte  putnike, Flying Blue, sa 15 miliona aktivnih članova,  jedan je od najuspešnijih u Evropi.

„Air France-KLM“, zajedno sa partnerima „Delta Air Lines“ i „Alitalia“, čini najveće transatlantsko partnerstvo sa preko 275 letova dnevno.

„Air France-KLM“ je takođe i član Sky Team avio-alijanse, u kojoj se nalazi  19 avio-kompanija koje putnicima nude  pristup globalnoj mreži od preko 14.500 letova dnevno na više od 1.150 destinacija u 175 država.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!