Saobraćaj i transport

“Air Serbia” je za pet godina poslovanja prevezla 12 miliona putnika

Kompanija “Air Serbia” je saopštila da je za pet godina poslovanja prevezla 12 miliona putnika na više od 150 hiljada letova.

Pokretanje nove srpske nacionalne avio-kompanije počelo je potpisivanjem sporazuma između “Jat Airways”-a i “Etihad Airways”-a iz Ujedinjneih Arapskih Emirata, 15. aprila 2013.

“Etihad Airways” je potom, 1. avgusta 2013. godine, potpisao Ugovor o strateškom partnerstvu sa Vladom Srbije.

Prvi avion u bojama “Air Serbia” - A319, pod imenom Novak Đoković, poleteo je 26. oktobra 2013. iz Beograda za Abu Dabi.

"Ponosni smo što ovaj značajan jubilej dočekujemo kao apsolutni lider u regionu. Nastavljamo dalje sa još ambicioznijim ciljevima. Zahvalni na poverenju koje su nam putnici ukazali tokom prethodnih godina, trudićemo se ne samo da opravdamo, već i da nadmašimo očekivanja i standarde", izjavio je generalni direktor “Air Serbia” Dankan Nejsmit, prenosi Beta.

“Air Serbia”, koja ima letove ka više od 40 destinacija u svetu, podsetila je da je dobila priznanje renomiranog sajta za rejting u oblasti civilne avijacije. Naime, AirlineRatings.com, kao najbolje ocenjena avio-kompanija jugoistočne Evrope u 2018. godini, uz maksimalnih sedam zvezdica u kategoriji bezbednosti i pet zvezdica za kompletan proizvod i uslugu.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!