Saobraćaj i transport

“Air Serbia” odustala od kupovine novih aviona

Iako je kompanija “Air Serbia” 2013. godine, kada je njen suvlasnik postao “Etihad”, najavila da će kupiti 10 novih aviona, najmodernijih erbasova A320NEO i za njih dati do milijardu dolara, to do sada nije realizovano.

Tada je saopšteno da će avioni početi da stižu 2018. i do 2020. godine zameniće sve stare avione, koje je dotad kompanija iznajmljivala. Kako saznaje list “Danas”, “Air Serbia” je u tišini odustala od svog velikog projekta i izbrisala sve planove za modernizaciju flote.

Kada su avioni naručeni, “Etihadom” je suvereno vladao generalni direktor Džejms Hogan, čija je velika vizija budućnosti ove bliskoistočne kompanije počivala na ideji udruživanja sa posrnulim prevoznicima u Evropi i šire. Ulazak u “Jat Airways” bio je deo te slagalice. Kao i “Alitalia”, “Air Berlin”, “Darvin Arways” i mnogi drugi. Ta strategija je propala, povukavši sa sobom i “Etihadovu” reputaciju i Hoganovu fotelju.

U takvoj konstelaciji nerazumno bi bilo verovati da će “Etihad” dati stotine miliona evra u srpsku firmu, koja mu više nije potrebna. Da su avioni stigli, “Air Serbia” bi bila ubedljivo najmoderniji avioprevoznik u regionu. Umesto toga, firma danas više liči na lou-kost prevoznika nego na nacionalnu aviokompaniju. Iz pres-službe kompanije “Air Serbia” od januara nisu odgovorili na pitanja “Danasa” o nabavci erbasa A320NEO.

“Etihadu” na jesen ističe petogodišnji menadžerski ugovor po kojem upravlja kompanijom , iako u kompaniji “Air Serbia” ima samo manjinski deo. Novi ugovor navodno još nije zatražen. To je jednima signal da će Arapi, ipak, napustiti Srbiju, o čemu je, opet navodno, država već obaveštena. Drugi, pak, veruju u ostanak “Etihada”, kojem je “Air Serbia” jedno od retkih Hoganovih partnerstava na kojem još nisu izgubili novac. U 2016. godini (za 2017. još nema podataka) “Air Serbia” je imala profit od simboličnih 900.000 evra. Ali, “Etihad” je zaradio mnogo više pošto je te i prethodne godine kompaniji “Air Serbia” dao dva kredita na koja joj je obračunao „transakcijske troškove“ od 6,55 odsto, odnosno – osam miliona evra. Na te kredite “Air Serbia” plaća i redovnu kamatu od 6,95 odsto, koja raste za 0,17 odsto na svaka tri meseca. Zajedničkom avio-prevozniku kredite odobrava i država Srbija, ali po upola nižoj kamati od samo 3,5 odsto.

Pored toga, Srbija je dala subvencije od čak 40 miliona evra koliko su poreski obveznici isplatili toj kompaniji tokom 2016. godine. Da nije tog novca, firma kojom upravljaju Arapi, tu godinu bi završila u gubitku od oko 40 miliona evra.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!