Saobraćaj i transport

"Air Serbia" uvela uslugu praćenja prtljaga tokom svih faza putovanja

Aviokompanija "Air Serbia" saopštila je da je pokrenula novu uslugu BagJourney – globalni sistem za praćenje prijavljenog prtljaga tokom svih faza putovanja, od početka do kraja.

BagJourney, sistem koji je razvio vodeći proizvođač avio-tehnologije SITA, koristi podatke sakupljene sa više aerodroma da bi pratio prtljag od njegovog prijavljivanja na let, preko sortiranja, prolaska kroz bezbednosne provere, utovara u kargo kontejnere i avione, sve do dostavljanja na aerodrom. 

On će AirSerbia omogućiti i da brzo utvrdi tačnu lokaciju prtljaga, u situacijama kada prtljag kasni.

Podaci za ovu uslugu trenutno se prikupljaju na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu i 16 drugih aerodroma u mreži Air Serbia, uključujući aerodrome Hitrou u Londonu, Šeremetjevo u Moskvi i Džon F. Kenedi u Njujorku, a i narednim mesecima, usluga će biti pokrenuta i na ostalim aerodromima, dodaje se u saopštenju.

Usluga je takođe spojena sa SITA WorldTracer platformom, globalnim sistemom za praćenje i usklađivanje prtljaga koji putnici mogu da iskoriste da lociraju svoj prtljag.

"Uz pomoć BagJourney, naši zaposleni sada mogu u realnom vremenu da prate kretanje prtljaga u svim fazama putovanja, da utvrde poslednju lokaciju na kojoj je prtljag viđen i efikasnije rešavaju situacije sa prtljagom koji kasni". rekao je Deklan Keler, izvršni direktor AirSerbia za saobraćaj.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!