Saobraćaj i transport

Aleksandar Stankov, novinar: Niški darodavci tuđih stvari

Puno toga je nejasnog u vezi sa odlukom gradskih vlasti da poklone niški aerodrom državi, ali se spekuliše da je ideja da se time omogući monopol beogradskom aerodromu, izjavio je Aleksandar Stankov, novinar portala “Južne vesti”.

“Zamislite da ste u svom dvorištu pre tridesetak godina sagradili kuću, pored već postojeće kuće u kojoj živite. Svih ovih godina ste ulagali u nju, održavali je u skladu sa svojim mogućnostima. Pre koju godinu ste uselili stanare i zahvaljujući tim parama u nju počeli da ulažete još više novca. Kuća je polako postajala funkcionalnija i lepša, a mnogi stanari su hteli baš u njoj da žive.

I onda vam se jednog dana javi stariji (veliki) brat iz Beograda i kaže: “Daćeš mi kuću i stanare. Oni će meni plaćati kiriju, a ja ću da odlučujem šta ću sa tim parama da radim”.

Vi onda budete niška vlast, pa lepo to poklonite bratu i kažete da je tako moralo, jer je bilo ekonomski neodrživo. Pazite, ekonomski neodrživo taman kad vam je krenulo i kada više niste tražili pozajmice ni od koga, a napravili ste i održivi plan razvoja. Pritom poklanjate, a da niste pitali vaše ukućane šta misle o tome.

Tako otprilike izgleda ovo darovanje niškog aerodroma državi”.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!