Razvoj

Ana Brnabić na 21. mestu "Forbsove" liste najmoćnijih političarki

Na listi američkog biznis magazina "Forbs" - 22 najmoćnije žene u politici na 21. mestu našla se srpska premijerka Ana Brnabić.

Prva tri mesta zauzele su, kao i na listi najmoćnijih žena na svetu, nemačka kancelarka Angela Merkel, britanska premijerka Tereza Mej i direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard.

Na petom mestu se nalazi britanska kraljica Elizabeta II, na šestom savetnica Bele kuće Ivanka Tramp, na 13. mestu se nalazi hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, a na 17. visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.

Listu 100 najmoćnijih žena sveta u svim oblastima, pored Merkelove, koja je izabrana za najmoćinju ženu osmu godinu zaredom i našla se na njoj 13. put, čine Tereza Mej kao druga i Kristin Lagard kao treća.

Tu su i izvršne direktorke pojedinih korporacija, poput Meri Bare izvršne direktorke "Dženeral motorsa" na četvrtom mestu, Abigejl Džonson izvršne direktorke "Fajdeliti investments" na petom mestu, Melinde Gejts kopredsedavajuće "Fondacije Bil i Melinda Gejts" na šestom mestu, Suzan Vojsiski, izvršne direktorke "Jutjuba" na sedmom mestu, zatim Ane Botin predsedavajuće "Banko Santander" na osmom mestu, Merilin Hjuson izvršne direktorke "Lokhid Martina" na devetom mestu i Đine Romiti izvršne direktorke IBM na 10. Poziciji, prenosi Tanjug.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!