Razvoj

Analiza konkurencije: Ko je ko na tržištu na kojem poslujete?

Uz CUBE Team analizu konkurencije naši klijenti mogu da saznaju sve o svojim konkurentima na tržištu; ko su i kako posluju, njihov celokupni asortiman, povezana lica, u kom smeru se kreću, kako je njihova kompanija pozicionirana u odnosu na druga preduzeća na tržištu, njihov promet i kapital.

Analiza konkurenata omogućava da se adekvatno planiraju ulaganja, aktivnosti prodaje i marketinga. Na osnovu podataka iz analize o tačnom tržišnom učešću, moguće je utvrditi potencijal uvoza i izvoza određene robe.

Menadžeri preduzeća, finansijski, marketing i direktori prodaje imaju najveće koristi od analiza konkurencije. Adekvatnim upoređivanjem svoje sa pozicijom konkurenata mogu se doneti prave odluke u pravom trenutku.

Podaci o finansijskom položaju konkurenata

Analiza konkurencije predstavlja bazu podataka sa grafičkim i numeričkim vrednostima koja prezentuje poređenja vaše kompanije i konkurencije na tržištu. Na osnovu ovakve analize ne samo da se može imati jasna slika finansijskog položaja konkurenata već i njihovih povezanih lica na osnovu čega se može dobiti jasan uvid u poslovanje cele grupe kompanija.

Analiza konkurenata može obuhvatati:

·         podatke o tržišnom učešću,

·         podatke o spoljnoj trgovini,

·         finansijsku analizu poslovanja,

·         pokazatelje likvidnosti i solventnosti,

·         geografski raspored konkurencije,

·         analizu njihovog asortimana,

·         analizu poslovanja povezanih pravnih lica

 

Ukoliko želite da naručite ili vidite primer Analize konkurencije, kontaktirajte našeg stručnog konsultanta za pomoć.

CUBE team

CUBE TEAM D.O.O BEOGRADhttps://cubeteam.com

CUBE Team je savetnik i pomoć korisnicima prilikom donošenja odluka. Naša rešenja i proizvodi su namenjeni unapređenju poslovanja i rastu kompanije, bez obzira na veličinu. Cilj nam je da budemo partneri u uspehu naših klijenata.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!