Svet građevinarstva-nekretnina

Bager koji pleše glavna atrakcija na Sajmu građevinarstva

Na 44. Međunarodnom sajmu građevinarstva, koji je otvoren u Beogradu, učestvuje oko 600 izlagača, proizvođača i distributera iz više od 20 zemalja regiona i sveta.

Kompletna ponuda iz svih oblasti građevinske delatnosti predstavljena je u sedam hala Beogradskog sajma i na otvorenom prostoru, a za posetioce je atrakcija bager koji pleše.

Kao zasebna tematska celina predstavljen je Međunarodni sajam kamena STONEEXPO SERBIA, najveća međunarodna sajamska manifestacija u oblasti prirodnog kamena i prateće industrije.

Otvarajući tu manifestaciju ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je rekla da je cilj da naredne godine bude ne 50, već 150 izlagača.

"Sajam građevinarstva svake godine pokazuje koliko smo radili u oblasti privrede, jer koliko su poboljšani uslovi za investiranje toliko raste broj izlagača", kazala je ministarka, prenosi N1.

Ona je istakla da Srbija nije ista kao pre pet godina i da privrednici, koji žele da ulažu, treba da znaju da je Srbija sada politički, ekonomski i privredno stabilna.

"Srbija je u svetu deseta po izdavanju građevinskih dozvola. Idemo ka elektronskom katastru i elektronskim planovima, ali to nije sve što treba da se uradi. Ima još puno posla, koji treba da obavimo, zajedno sa kompanijama koje treba da se udruže za predstojeće poslove u građevinarstvu i infrastrukturi", rekla je Mihajlović.

Međunarodni sajam građevinarstva traje do 21. aprila.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!