Baza znanja

Neuspešna implementacija ERP-a i kako je izbeći (2. deo)

Enterprise Resource Planning (ERP) predstavlja poslovni softver, koji preduzećima pruža mogućnost da organizuju i strukturiraju svoje poslovanje. Ovo je drugi deo serije tekstova o razlozima za neuspeh implementacije ERP-a u malim i srednjim preduzećima.

Ren Zhengfei – od vojnog stručnjaka do biznismena

Osnivač kompanije “HUAWEI” Ren Zhengfei je prešao put od vodećeg tehnološkog stručnjaka, koji je bio angažovan od stane vojske, do biznismena svetskog glasa.

Milutin Ignjatović dipl. inž. i generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP: Za pet godina u Srbiji će vozovi saobraćati brzinom od 200/km/h

Pruga Beograd – Budimpešta je sastavni deo mreže pruga Evrope, koje su svrstane u pruge za velike brzine Kategorije II. To su postojeće pruge rekonstruisane za projektne brzine reda veličine 200 km/h.

GROW model

Koučing, kao jedan od stilova rukovođenja, jeste metod fokusiranih razgovora usmerenih na ostvarivanje određenog cilja, koji krajnje dovodi do unapređenja i razvijanja pojedinca, odnosno zaposlenog.

Kako društvene mreže mogu pomoći u razvoju vašeg poslovanja

Danas svaki ozbiljniji brend nastupa na društvenim mrežama, jer im to predstavlja važan deo digitalne strategije. Ukoliko je vaš brend mlad i tek se razvija, pažljivo posmatrajte osobine svog idealnog kupca i razmislite koje društvene mreže njega interesuju, na kojim društvenim mrežama provodi svoje vreme i stupa u interakciju sa sadržajima.

Partneri od Nemačke traže da promeni ekonomsku politiku

Nemačka je prošle godine imala rekordan trgovinski suficit u iznosu od 253 milijarde evra (oko 297 milijardi dolara) što znači da je za toliko više izvezla robe nego što je uvezla. To je stvorilo problem sa ekonomskim partnerima, koji od nje zahtevaju da promeni ekonomsku politiku.

Značaj poslovnog izveštavanja u moru podataka

U savremenom poslovnom okruženju, kompanije moraju sve brže da donose odluke i da deluju proaktivno u skladu sa potrebama svog poslovanja, ali i prema zahtevima tržišta na kojima plasiraju svoje proizvode.

Goran Savić, direktor Razvojnog fonda Vojvodine: Privredi i lokalnim samoupravama ove godine na raspolaganju krediti u iznosu od 2,5 milijardi dinara

Osnovni ciljevi Fonda su, pored razvoja privrede i poljoprivrede, podsticanje zapošljavanja, izvoza i ravnomernog regionalnog razvoja. Zbog toga je za osam kreditnih linija namenjenih privredi i opštinama opredeljeno 2,5 milijardi dinara, od čega je četvrtina već realizovana.

Šta postaje novi „must have“ u modernom poslovanju?

Početkom devedesetih godina sve veći broj firmi počeo je da koristi računare u svom poslovanju. Za neke su oni bili i stvar prestiža, ali za veliku većinu firmi računari su postali alat, koji im je pomogao da povećaju produktivnost svojih zaposlenih, smanje troškove, automatizuju jednostavne procese i upotrebe ih za lakše širenje poslovanja.

Voren Bafet - kralj deonica i filantrop mekog srca

Za razliku od većine biznismena, koji su svoje bogatstvo zgrtali na račun stotina i hiljada eksploatisanih radnika, Bafet je svoje bogatstvo stekao kupujući akcije kompanija. Tako on danas u svom posedu ima preko 500 kompanija i imovinu vrednu 74 milijarde dolara.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!