Baza znanja

Učenje na daljinu - praktičan model usavršavanja zaposlenih

Obrazovanje se danas smatra uslovom opstanka i razvoja modernog društva. U oblasti informacionih tehnologija značaj obrazovanja je u proporcionalnoj srazmeri sa tehnološkim razvojem društva. A razvoj tehnologije je doprineo sve većoj rasprostranjenosti metoda učenja na daljinu.

Šta je važno da znate kada zapošljavate nove ljude?

U medijima poslednjih meseci često se mogu pročitati tekstovi da je aktuelni Zakon o radu nepravedan prema zaposlenima i da on ne sprečava nesavesne poslodavce da zloupotrebljavaju svoje radnike. Međutim, vlasnici malog biznisa znaju da je jako teško pronaći vredne i savesne radnike, koji o poslu i imovini firme brinu na zadovoljavajući način.

Globalna zajednica znanja i praksi

Da li ste znali da postoji globalno udruženje poslovnih konsultanata? I čemu ono služi? I kakve to veze ima sa vama?

Značaj planiranja u kontroli i upravljanju

Planiranje je jedan od osnovnih zadataka finansijskog kontrolora. To nije slučajno, s obzirom na značaj planiranja u kontroli i upravljanju.

Može li Bitkoin u trku sa dolarom i evrom?

"Daćete mi jedan Big Mek, veliki pomfrit i dijetalnu Koka-Kolu." "Naravno, to će Vas koštati 12 bita." Da li će ikada ovakav razgovor biti moguć ili je sve to samo naučna fantastika?

Kontrolom javnih preduzeća vlast kontroliše celu srpsku privredu, Ljubodrag Savić, profesor Ekonomskog fakulteta

Reforma javnih preduzeća traje dugo, jer je svaka vlast želela da upravlja ogromnim društvenim resursima, na način kako to njima najviše odgovara. Javna preduzeća su mesto za uhlebljenje zaslužnih partijskih kadrova i masovno zapošljavanje partijskih pristalica.

Koji su glavni aduti verzije SQL Server 2014?

Nesumnjivo je da su glavni aduti verzije SQL Servera 2014 clustered columnstore indeksi i In-Memory XTP (Hekaton), koje mogu da donesu značajna poboljšanja u performansama (ukoliko se za njih pronađe odgovarajući use case), ali tu je i čitav niz malih novina ili promena, koje zavređuju pažnju i mogu da budu značajne u svakodnevnom radu.

Novi Pravilnik o PDV-po meri Poreske uprave, a ne privrednika

Novi Pravilnik kojim se propisuje sadržaj evidencija i obaveza sačinjavanja pregleda obračuna PDV-a, donet je 15. avgusta, potpisan od strane ministra i objavljen 5. oktobra, a njegova primena počinje 1. januara 2018. godine.

Da li je globalna ekonomija dobro mesto za male privrede?

Iako katalonski političari potenciraju da bi njihova regija ako dobije samostalnost ekonomski profitirala, to nije izvesno (slični slučajevi su i s Republikom Srpskom, čiji čelnici najavljuju referendum 2018. godine, ili pak Škotskom, gde za novi referendum, posle Bregzita, još nemaju saglasnost Londona). Naime, biti mala ekonomija ima mnogo prednosti, ali i mana, ukazuju brojne studije.

Gde je srpska berza devet godina nakon krize?

Pre deset godina svetska tržišta kapitala zabeležila su apsolutne maksimume nakon dugog perioda rasta, da bi godinu dana kasnije usledio veliki potres, koji je označio početak nove svetske ekonomske krize. Listom, sve berze su predkrizne maksimume dostigle tokom 2007. godine.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!