Baza znanja | Socijalno preduzetništvo

Coworking hub – prostor koji pruža mogućnost za usavršavanje

Ono što povezuje čoveka današnjice, iz velikog grada, i čoveka praistorije, iz pećine – jeste ta neugasiva žeđ za usavršavanjem. Bez obzira da li je to pokušaj da se napravi idealno oružje za lov ili da se dobije unapređenje na poslu, čovek uvek teži da postigne nešto više i nešto bolje. Svako od nas teži da bude najbolja verzija sebe.

Socijalni biznis – benefiti za širu društvenu zajednicu

Na pitanje: „Zašto socijalni biznis može da promeni svet?“ Muhamed Junus, jedan od najpoznatijih svetskih socijalnih preduzetnika i dobitnik Nobelove nagrade za mir 2006. godine, koji kao svoj glavni cilj vidi iskorenjivanje siromaštva, odgovara ovako: „Zato što dolar uložen u humanitarne svrhe ima jedan život, a dolar uložen u socijalni biznis ima beskonačan broj života“.

Socijalno preduzetništvo - šansa za zapošljavanje mladih ljudi

Socijalno preduzetništvo predstavlja učestvovanje na tržištu s ciljem fokusiranim na rešavanje nekog društvenog problema, bilo da je on lokalni, regionalni ili globalni.

Tajne uspeha malog biznisa

Otvoriti i voditi mali biznis je jedno od najtežih i najizazovnijih, vremenski najzahtevnijih i najzamornijih iskustava, ali istovremeno iskustvo koje može da bude veoma produktivno i da pruži puno zadovoljstva. Mada svaki mali biznis počinje snom, nije dovoljno samo sanjati.

Projekat „Baštalište“- ekopreduzetništvo u Srbiji

Ako želite da se povežete sa prirodom, kraj Beograda vas čeka „bašta“-lište gde možete kroz zajednički rad sa vašim sugrađanima proizvoditi sopstvenu zdravu hranu.

Željko Ilić, direktor firme “In Centar: “Potrebno je menjati svest o ulozi socijalnog preduzetništva"

Za razvoj socijalnog preduzetništva potrebno je mnogo aktivnosti. Pre svega, potrebno je raditi na promeni svesti o socijalnom, tj društvenom preduzetništvu i njegovom razdvajanju od socijalnog zapošljavanja, što ustvari ono jeste danas u većini od 1.200 preduzeća koliko ih trenutno ima u Srbiji. Ta promena mora da se ogleda u pristupu, koji mora biti zasnovan na komercijalnim osnovama, kao i vrsti delatnosti, koje jedno socijalno preduzeće može raditi, izjavio je u intervjuu za naš portal direktor firme “In Centar”  Željko Ilić.

Prednosti poslovanja u hub-u

Coworking prostori – hub-ovi čine celinu, koja je poslednjih godina doživela procvat, čak i u našoj zemlji. Ova kombinacija dva koncepta nudi komforne kancelarije za optimalni trošak, širok krug ljudi sličnih ambicija i zanimanja, bez preterano formalnih dres kodova zbog kojih se coworkeri i preduzetnici osećaju još prijatnije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!