Finansijske usluge

Belgrade Crowdfunding Convention okuplja evropske stručnjake

Susret i razmena predstavnika evropske, regionalne i srpske crowdfunding zajednice donose korisna znanja i iskustva za sve koji žele da pribave finansijska sredstva za svoje ideje, proizvode ili kampanje.

Zainteresovani za učešće u drugoj Belgrade Crowdfunding Convention, koja će 25. septembra u glavnom gradu Srbije okupiti poznate evropske, regionalne i domaće stručnjake i praktičare iz oblasti grupnog finansiranja (crowdfunding), mogu se do 22. septembra prijaviti popunjavanjem kratke prijave na linku http://brodo.to/BCC2018Apply

Program druge Belgrade Crowdfunding Convention pokriće širok opseg tema u vezi sa grupnim finansiranjem, počev od toga kako funkcionišu najpoznatije svetske crowdfunding platforme, preko potrebnih izmena u pravnoj regulativi koje bi trebalo da olakšaju grupno finansiranje u Srbiji, do blockchain tržišta. Učesnici će imati priliku da kroz panel diskusije čuju priče o najuspešnijim crowdfunding inicijativama iz Srbije, regiona i Evrope, a na konvenciji će biti predstavljeno i istraživanje „Grupno finansiranje na bazi nagrada“, koje se bavi analizom pravnog okvira neophodnog za lakšu realizaciju grupnog finansiranja.

Svoja iskustva će sa učesnicima konferencije podeliti istaknuti stručnjaci crowdfunding zajednice, poput Olivera Gajde, strateškog konsultanta u oblasti inovativnih biznis rešenja i izvršnog direktora European Crowdfunding Network i Paskala Kondemina (Pascal Condemine) iz organizacije Europe at Indiegogo, jedne od najpoznatijih platformi za grupno finansiranje na svetu, koji je do sada pomogao brojnim kompanijama da uz pomoć crowdfunding kampanja obezbede finansiranje svojih projekata.

Crowdfunding je alternativni model finansiranja ideja, proizvoda i kampanja, kroz koji se može zatvoriti finansijski jaz u ranim fazama razvoja ideje ili projekta, testirati projekat u zajednici ili izgraditi zajednica oko određene ideje. Kroz ovaj model, kapital za ideje obezbeđuju osobe sa bilo kog kraja sveta koje je nečija ideja zainteresovala, te žele da podrže kampanju i da u nju ulože novac.

Konvenciju organizuju Nemačko-srpska inicijativa za održivi rast i zapošljavanje, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Hajnrih Bel Fondacija (Heinrich Böll Stiftung)  i agencija Brodoto.

Detaljne informacije o programu i govornicima na Belgrade Crowdfunding Convention, kao i o crowdfunding  modelu finansiranja dostupne su na veb stranici https://www.crowdfunding.rs/.

Kontakt za medije je Ivanka Jelić iz agencije Executive Group, ivanka_jelic@eg.rs i 060 7071 027.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!