Projekti

Belgrade Fashion Week – dodela nagrada

U hotelu Metropol na svečanoj dodeli nagarada izabrani su najbolji pojedinci i timovi koji su doprineli uspešnom održavanju 44. po redu Beogradske nedelje mode.

Posebnu nagradu Beogradske nedelje mode za organizaciju revije srpskih modnih brendova dobio je klaster Facts.

Nagradu "Boris Nikolić" za savremeni modni izraz dobila je Budislava Keković.

Magazin Bazar je nagradu "Marija Kranjc", za najbolju prikazanu kolekciju dodelio Igoru Todoroviću. Textil Designer Award pripala je Lily Tailor.

Po izboru tima magazina Lepota i zdravlje najbolji frizeri su svoje umeće prikazali na reviji Starsica, a u pitanju su članovi Matrix tima, dok je najbolja šminkerka ove Nedelje mode Ena Jović koja je nagradu zaslužila svojim radom na reviji Ane Ljubinković.

Magazin Gloria izdvojio je Irenu Đurović kao najbolje stilizovanu osobu među posetiocima Fashion Weeka.

 

Foto: Đorđe Tomić

Najbolji manekeni su Anastasija Despotović i Aleksa Kaličanin.

Najbolju digitalnu prezentaciju po izboru Wannabemagazina ima Sonja Jocić, dok je pobednik konkursa za mlade fotografe BFW Instashot Nemanja Đorđević.

Nedelju mode u Beogradu posetilo je više od 10.000 posetilaca, predstavljeno je više od 30 različitih programa sa više od 80 učesnika. Brojevi govore o značaju manifestacije, prikazane kolekcije o kvalitetu, a atmosfera u sali tokom revija kao i u bekstejdžu je ono na šta možda i najviše treba biti ponosan.

Da su napori koje je uložio tim od skoro 300 ljudi koji su radili na organizaciji i realizaciji ove nedelje mode opravdani, govore i utisci koje su podelili brojni strani modni novinari oduševljeni onim što su videli na BFW-u, kako na pisti, tako i onim što su mogli da osete iza kulisa manifestacije. Nazvali su BFW „velikom porodicom“ jer je njima, između ostalog viđenog i doživljenog, međusobna podrška dizajnera u bekstejdžu, bez ikakavog rivaliteta apsolutno nestvarna.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!