Agro svet

Bespovratna sredstva poljoprivrednicima i do 3,5 miliona dinara

Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije raspisalao je poziv za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku nove opreme za objekte za smeštaj životinja.

Bespovratna sredstva, mogu se dobiti za opremu i objekte za smeštaj krava, ovaca i koza za proizvodnju mleka i tovnih junadi, opremu za hlađenje i skladištenje mleka (laktofrizi), smeštaj krmača i odgoj prasadi i tov svinja, opremu za objekte za držanje, odgoj i tov ovaca i koza, kao i brojlera i tovnih ćurki.

Podsticaj iznosi 50-65% cene bez PDV-a. Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, a u pogledu osnovnih uslova za ostvarivanje podsticaja, propisano je da vrednost prihvatljive investicije koja je predmet zahteva bude veća od 100.000 dinara, dok iznos pojedinačnog računa treba da bude veći od 50.000 dinara, te da je račun za svaku pojedinačnu investiciju veći od 50.000 dinara.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje podnosi se Upravi za agrarna plaćanja u periodu od 15. aprila do 15. oktobra ove godine, a najviši ukupni iznos podsticaja po podnosiocu zahteva je 3.500.000 dinara.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!