Industrija

Bojović vlasnik i svih ćerki firmi "Energoprojekta"

Kompanija "Napred Razvoj" u vlasništvu Dobroslava Bojovića, postala je i zvanično formalno-pravni vlasnik i svih ćerki firmi "Energoprojekt Holdinga", jer je Komisija za zaštitu konkurencije odobrila toj kompaniji koncentraciju na tržištu Srbije, saznaje Tanjug.

U rešenju Komisije, u koje je Tanjug imao uvid, piše da se u skraćenom postupku odobrava koncentracija učesnika na tržištu, koja je nastala sticanjem neposredne kontrole privrednog društva "Napred Razvoj" i firmi, koje sa njim zajednički deluju, nad "Energoprojekt Holdingom", sticanjem posredne kontrole nad svim njegovim zavisnim društvima kupovinom 16,67 odsto akcija.

Podsetimo, Centralni registar za hartije od vrednosti zaključio je 31. jula ponudu direktora "Napred razvoja", Dobroslava Bojovića za preuzimanje akcija "Energoprojekta", čime je on postao većinski vlasnik najveće srpske građevinske kompanije.

Bojović je tada, sa deponovanih 16,67 odsto akcija, kao i sa 35,38 odsto akcija koje su od ranije bile u njegovom vlasništvu, ostvario vlasništvo nad većinskim paketom "Energoprojekt Holdinga" od 52,05 odsto akcija. Država koja je vlasnik 33,58 odsto akcija "Energoprojekta" nije prodala svoj udeo.

Prema rešenju Komisije za hartije od vrednosti, s početka jula, u koje je Tanjug imao uvid, kompaniji "Napred razvoj" a. d. dozvoljeno je preuzimanje akcija "Energoprojekt holdinga". Ranijom odlukom Komisije za hartije od vrednosti, vraćeno je pravo glasa kompanijama "Montinvest propertiz", "Jopag AG", "Napred razvoj", GP "Napred" i Dobroslavu Bojoviću o odlučivanju o akcijama "Energoprojekta".

Kompanija "Montinvest propertiz" ima 565.699 akcija, "Jopag AG" 560.731, "Napred razvoj" 2.677.512 akcija, dok GP "Napred poseduje 9.879", a Dobrislav Bojović, kao fizičko lice, ima 47.004 akcije u akcionarskom društvu "Energoprojekt".

 

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!