Industrija

“Bosch” u Srbiji do sada uložio 52 miliona evra

Kompanija “Bosch” je do sada u Srbiji uložila preko 52 miliona evra. Samo u 2016. godini, kompanija je uložila oko 10 miliona evra. Kompanija trenutno zapošljava više od 1.000 saradnika u Srbiji, a broj zaposlenih je utrostručen za manje od tri godine.

“Bosch”, kao vodeći globalni dobavljač tehnologije i usluga, nastavlja da beleži rast u Srbiji i ostvario je uspeh u prvoj polovini 2017. godine. Kompanija je trenutno na osmom mestu na listi 15 najvećih izvoznika, koju objavljuje Ministarstvo finansija Republike Srbije. “Bosch” fabrika za proizvodnju sistema brisača u opštini Pećinci beleži stalan rast od otvaranja pre pet godina. „U godinama koje dolaze očekujemo da nastavimo sa razvojem u Srbiji“, kaže Jovanka Jovanović, generalna direktorka kompanije Bosch u Srbiji. „U skladu s tim smo značajno uvećali ulaganja u proizvodne kapacitete, u aktivnosti u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i u povećanje broja zaposlenih. Širenje programa dualnog obrazovanja biće jedan od prioriteta naredne godine.“

Kompanija “Bosch Srbija” je u 2016. godini  ostvarila prihod od 20,7 milijardi dinara (168,2 miliona evra), uključujući interne isporuke povezanim preduzećima. U istoj godini prodaja trećim licima u Srbiji iznosila je 4,7 milijardi dinara (38,4 miliona evra). Kompanija trenutno zapošljava više od 1,000 saradnika u Srbiji – broj koji je utrostručen za manje od tri godine, a očekuje se da će i dalje rasti. Pre svega, kompaniji “Bosch” su potrebni mladi IT stručnjaci. U 2015. godini kompanija je u Srbiji otvorila dva nova IT odeljenja, koja pružaju podršku poslovnim divizijama Mobility Solutions (Automotive) i Električni ručni alati i koja kontinuirano šire asortiman svojih usluga.

“Bosch” u 2017. godini obeležava pet godina od postavljanja kamena temeljca fabrike za proizvodnju sistema brisača u Pećincima. Od početka gradnje, fabrika kontinuirano beleži dvocifren rast proizvodnje i zaposlenih. Danas je to najveća “Bosch” fabrika za proizvodnju sistema brisača u Evropi. “Bosch” fabrika u Srbiji je ove godine dobila dve važne nagrade od strane kupaca: PSA nagradu za Najbolju fabriku u 2017. i “Volvo” nagradu kao izabrani preferirani dobavljač. Osim nagrade kupaca, “Bosch” je dobio i nagradu opštine Pećinci za uspešnu saradnju u implementaciji projekta dualnog obrazovanja i veliki broj novootvorenih radnih mesta. “Bosch” je u okviru projekta dualnog obrazovanja u Srbiji zaposlio drugu generaciju od deset diplomaca obrazovnog profila industrijski mehaničar.

“Bosch Group” je vodeći svetski dobavljač u oblasti tehnologija i usluga. Zapošljava približno 390.000 saradnika širom sveta. Kompanija je u 2016. godini ostvarila promet od 73,1 milijarde evra.

 

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!