Saobraćaj i transport

“CarGo” planira osvajanje nemačkog tržišta

Nakon dve godine intenzivnog razvoja, kompanija “CarGo Technologies” dobila je finansiranje za razvoj “CarGo Green Mobility” projekta.

Projekat će biti predstavljen u Frankfurtu 9. i 10. maja nemačkim investitorima.

Na poziv Evropskog instituta inovacija i tehnologija (EIT) projekat će predstaviti direktor CarGo Vuk Guberinić i predsednik Udruženja građana “CarGo” Aleksandar Vučić.

Ovo je sjajna prilika i za našu zemlju, ne samo za CarGo, da pokažemo domaću pamet, ideje i projekte koje možemo da izvozimo i to u Frankfurtu, kao najvećem evropskom ekonomskom čvorištu", izjavio je Guberinić, prenosi B92.

Vučić je tim povodom istakao da je ovo ogroman uspeh za sve i da se sa ponosom može reći da srpski IT zaista osvaja Evropu.

"Drago nam je što pored najava nemačkih investitora koji dolaze u Srbiju, možemo da kažemo i da projekat iz Srbije odlazi u Nemačku", rekao je Vučić i dodao da su kao mladi ljudi, puni energije i ideja, okupljeni u Udruženju "CarGo", rešili da ne sede skrštenih ruku već da rade na smanjenju emisije ugljen dioksida, čime još jednom dokazuju da CarGo nije taksi, već mnogo više od toga.

Guberinić je rekao da CarGo sada ulazi u drugu razvojnu fazu u kojoj kreću ka prvim pilot projektima, a prema njegovim rečima, razvoj ovih ideja može da predstavlja i značajan zamajac za privredu i zapošljavanje, prvenstveno u Srbiji, ali i šire.

Kako je naveo, pored nemačkih investitora u Frankfurtu će biti prisutno i nekoliko investitora iz Sjedinjenih Američkih Država i zemalja Evropske unije, sa kojima će takođe razgovarati i ponuditi inovativna rešenja.

Guberinić najavljuje i da će u narednom periodu razgovarati i sa investitorima sa američkog kontinenta i sa fondovima iz Emirata, a naravno i sa kineskim investitorima, što je jako značajno i za njihovu zemlju.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!