Žensko preduzetništvo

„Cvet uspeha za ženu zmaja 2018“

Manifestacija „Cvet uspeha za ženu zmaja 2018“, na kojoj će, pored tradicionalne dodele priznanja najboljim preduzetnicama u Srbiji, Udruženje poslovnih žena Srbije obeležiti i 20 godina postojanja, održaće se 30. oktobra 2018. godine u zgradi opere i teatra „Madlenianum“.

Udruženje poslovnih žena Srbije obeležava 20 godina postojanja i kontinuiranog rada na podršci, edukaciji i umrežavanju poslovnih žena Srbije. Za sve ove godine Udruženje se može pohvaliti sa 140 realizovanih projekata, 4900 žena je prošlo kroz različite edukacije za otpočinjanje biznisa, steklo je 900 članica širom Srbije i 118 žena podstaklo na dalje uspehe odajući priznanje za njihov rad kroz nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“.

U ovoj jubilarnoj godini postojanja UPŽ će po dvanaesti put  dodeliti nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ najboljim preduzetnicama u Srbiji. Specifičnost ovogodišnjeg izbora je što se od dosadašnjih 118 dobitnica bira samo jedna kategorija „Žena zmaj nad zmajevima“. U najuži izbor je ušlo 19 zmajica a imena nagrađenih biće saopštena na samoj svečanosti dodele priznanja 30. oktobra 2018. godine u Operi i teatru „Madlenianum“ u Beogradu.

 

Takođe, novina od ove godine je da će priznanje biti dodeljeno i velikim kompanijama koje primenjuju 5. princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača, a u kategoriji „Rodno najsenzitivnija kompanija“.

Udruženje obeležava 20. rođendan u okviru manifestacija „Cvet uspeha za ženu zmaja“, uz podršku Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Ministarstva privrede,  Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, SME Week, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i članica UPŽ.

 

 

 

Udruženje poslovnih žena Srbijehttp://poslovnezene.org.rs/

Udruženje poslovnih žena Srbije je snažan, prepoznatljiv i kompetentan partner u dijalogu državnog i privatnog sektora, koji doprinosi socijalnom i ekonomskom razvoju, sa posebnim naglaskom na žensko preduzetništvo, kao faktorom ekonomskog rasta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!