Razvoj

Da biste živeli na ovom ostrvu morate imati prosečan dohodak od 2,5 miliona dolara

Najbogatija adresa, odnosno poštanski broj u Americi je ekskluzivno osttvo, Fisher Island, nešto manje od pet kilometara udaljen od Miamija. Ostrvo je naseljeno elitom - tamo žive biznismeni, sportisti, supermodeli, akvokati... Na ostrvo se može doći helikopterom ili brodom i pravi je raj za najveće svetske bogataše.

Prosečan prihod na ostrvu je 2015. godine bio neverovatnih 2.5 miliona dolara, piše Bloomberg, što je za čak milion više od drugoplasirane Silicijumske doline.

Na Fisher Islandu se nalazi 218 domaćinstava, a tamo živi 467 ljudi. Zanimljivo je da na ostrvu, veličine 315 kvadratnih kilometara svaki dan radi oko 500 ljudi. Naime, broj usluga koje se pružaju na ostrvu prilično je šokantan. 

Ostrvo ima osam restorana uključujući i nekoliko vrhunskih steak restorana, potom ogroman golf teren, teren za posmatranje ptica, 18 teniskih terena od koji su nekih isti kao vimbldonski travnjak, dok su ostali identični kao i tereni na Roland Garosu. Ostrvo ima privatnu plažu dugačku skoro dva kilometra, koja je cela nasuta peskom, koji je dovezen sa Bermuda. Svako jutro radnici poravnavaju pesak i tako svako jutro iznova izgleda kao da je tek prvi put posut. Ali, navodno je među stanarima ostrva najpopularniji ogromni javni spa.

Što se tiče ostalih svakodnevnih stvari koje su bitne za život, ostrvo ima banku, poštu, prodavnicu i privatnu školu, koja je opremljena s teretanama, košarkaškim terenima i ostalim sportskim terenima. Na ostrvu je i hitna pomoć, ali nema apoteka, fast-foodova i sličnih uslužnih delatnosti koje se mogu videti u gradu.

Na ostrvu žive ljudi iz pedesetak zemalja, a Fisher Island sve do 1906. godine nije ni bilo ostrvo. Nekad je to bio dom samo jedne porodice - Vanderbilt, a 1906. godine vlasti u Miamiju su, kako bi rasteretili saobraćaj kroz luku, iskopale kanal i odvojile taj deo od grada Miamija. Vlasnik ostrva neko vreme je bio Dana Dorsey, prvi milioner crnac iz Južne Floride. 

Ostrvo je zatim prodato 1919. godine 'kralju nekretnina' Carlu Fisheru. Godinu dana kasnije Fisher je ostrvo dao Williamu Vanderbiltu II, u zamenu za veliki brod i deset dolara. Dogovor je to o kojem kruži legenda da ni jedan ni drugi nisu bili trezni kada su dogovarali tu zamenu.

Vanderbilti su bili vlasnici ostrva narednih dvadeset godina i u tom su periodu sagradili nekoliko velikih kuća na ostrvuu, pistu za avione i slično. Nakon Vanderbiltove smrti 1944. godine vlasništvo nad ostrvom se menjalo nekoliko puta, a od 1987. godine vlasnik je Fisher Island Club.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!