Svet građevinarstva-nekretnina

“Delta holding” učestvuje na tenderu za rekonstrukciju Sava centra

Potpredsednik “Delta holding” Živorad Vasić rekao je da je ta kompanija odlučila da učestvuje na tenderu za strateškog partnera za rekonstrukciju i upravljanje kongresnim Sava centrom.


On je na godišnjoj konferenciji za novinare “Delta holding” rekao da bi ta kompanija u Sava centar uložila dva puta više nego što je predviđeno tenderom, a predviđeno je 12,5 miliona evra.

"Spremni smo da uložimo 25 miliona evra u rekonstrukciju i napravimo od tog objekta pravi kongresni centar", rekao je Vasić.

Dodao je da je napravljen projekat da se hotel “Interkontinental Beograd”, koji će “Delta” graditi u blizini Sava centra, pasarelom poveže sa njim.

Grad Beograd raspisao je 15. decembra 2017. godine novi tender za javno-privatno partnerstvo za rekonstrukciju i upravljanje Sava centrom, najvećim kongresnim centrom u Srbiji.

Traži se partner za osnivanje zajedničkog preduzeća, koje će voditi rekonstrukciju i upravljati Sava centrom, u kome bi Grad Beograd bio vlasnik 51 odsto kapitala, a privatni partner preostalih 49 odsto.

Planirano je kompletno renoviranje kongresne infrastrukture, ali i mogućnost izgradnje novih sadržaja, dok upravljanje zahteva profesionalni menadžment s iskustvom u upravljanju kongresnim centrima slične veličine.

Pravo na prijave imaju potencijalni partneri koji su ostvarili poslovne prihode u prethodnoj finansijskoj godini od najmanje 20 miliona evra i koji će obezbediti rukovodioce s najmanje 10 godina iskustva, od čega pet na poslovima upravljanja kongresnim centrom.

Zainteresovani investitori treba da najkasnije do 28. februara dostave finansijsku ponudu, odnosno iznos ulaganja u rekonstrukciju Sava centra, biznis plan za period od 10 godina, i plan rekonstrukcije.

Od potencijalnih partnera se očekuje da preuzmu određen broj zaposlenih u Sava centru, dok će Grad Beograd preuzeti obavezu da rešava sudbinu preostalih radnika.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!