Projekti

Deset kompanija iz Srbije na Sajmu privrede u Mostaru

Deset kompanija iz Srbije, iz sektora industrije, poljoprivrede i usluga, predstaviće svoj proizvodni asortiman na 22. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru, saopštila je Privredna komora Srbije.

Nastup srpskih privrednika na mostarskom sajmu već tradicionalno organizuju PKS i Razvojna agencija Srbije (RAS) sa ciljem jačanja izvoznih kapaciteta domaćih kompanija.

U okviru Nacionalnog štanda Srbije predstaviće se: „Aleva“ iz Novog Kneževca, „Galeb Metal Pack“ iz Šapca, „Grafički centar Nova“ iz Šapca, „Hemotehna“ iz Subotice, „Nelly“ iz Loznice, „Potens Perforacija“ iz Požege, „Predionica Vučje“ iz Beograda, „Soko Inžinjering“ iz Beograda, „Tehnomarket“ iz Pančeva i „Trigano prikolice“ iz Kragujevca.

U okviru Evropske mreže preduzetništva (EEN), PKS i RAS će, u saradnji sa INTERA Tehnološkim parkom Mostar i Spoljnotrgovinskom komorom BiH, organizovati Međunarodne B2B susrete, kao priliku za pronalaženje dobavljača, kupaca, partnera i uspostavljanje poslovnih kontakata.

Međunarodni sajam privrede u Mostaru, po broju izlagača i posetilaca, najznačajnija je sajamska manifestacija u BiH koja okuplja izlagače više od 30 zemalja na izložbenoj površini od 30.000 metara kvadratnih, navodi se u saopštenju PKS.

Organizatori očekuju više od 50.000 posetilaca tokom pet dana trajanja sajma, a kako je ovaj sajam po profilu opšti, predstaviće se kompanije metalske i građevinske industrije, poljoprivredne i prehrambene oblasti, visokih tehnologija, kao i sektora usluga, od bankarstva do turizma.

Mostarski sajam je i mesto održavanja ekonomskih i stručnih konferencija i prezentacije gastronomske ponude, a u sklopu sajma biće održane i dve podsajamske manifestacije: Sajam turizma i Sajam knjiga i grafičke industrije.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Narodna Republika Kina, kojoj će ovo biti drugo partnerstvo na mostarskoj privrednoj smotri.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!