Finansijske usluge

“Deutsche Bank” – nove optužbe za “pranje novca” u iznosu od 31 milijardu evra

Nakon prošlonedeljne policijske racije u sedištu “Deutsche Bank”, najveća nemačka banka se suočava sa novim optužbama za "pranje novca".

Naime, list “Financial Times” objavio je da je ta banka obavila transakciju koja je 31 milijardu evra veća nego što se prvobitno mislilo za upitne fondove Banke Danske.

Zastupnik “Deutsche Bank” odbio je da komentariše članak objavljen u tom listu. Međutim, rekao je da nije odgovornost banke da proverava korisnike i da su poslovne veze s Bankom Danske prekinute 2015. godine, prenosi Seebiz.

Ova svota pribraja se svoti od 150 milijardi dolara, koje je “Deutsche Bank” oprala za estonsku podružnicu Banke Danske od 2007 do 2015. godine, što znači četiri petine protoka novca klijenata Banke Danske u Rusiji i bivšem Sovjetskom Savezu, objavio je “Financial Times” citirajući osobe upoznate s problemom.

Deonice nemačke banke pale su za 4 odsto, što je najnoviji udarac pokušaju izvršnog direktora Kristijana Ševinga da stabilizuje banku nakon tri godine gubitaka pod prethodnom upravom.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!