Digitalni svet | Softver

Online reklama ili rudarenje Monera?

Medijska grupa Salon testira nešto što bi mogla da postane alternativa online marketingu, a zasniva se na rudarenju kriptovaluta uz pomoć kompjutera čitalaca.

Facebook osuđen zbog kršenja privatnosti

Pitanje privatnosti je jedno od ključnih tema oko kojih se bore kompanije i korisnici. Iako su se mnogi pomirili sa činjenicom da neko zna sve o nama, postoje grupe koje se uspešno bore za pravo na privatnost.

Cyber kriminalci prešli na litecoin

Cyber kriminalci koriste sada kriptovalutu litecoin za plaćanje na “dark webu” umesto preskupog bitcoina, pokazalo je novo istraživanje.

Udvostručen broj ransomware napada - Rudarenje najčešći motiv

Tokom prošle godine bezbednosne pretnje u sajber svetu su evoluirale, a ransomware i spam botovi su se transformisali i postali sve teži za otkrivanje.

Srbin uhapšen zbog sajber kriminala

Međunarodni organi za sprovođenje zakona uhapsili su 13 optuženih za sajber prevaru, među kojima su jedan državljanin Srbije i jedan stanovnik samoproglašenog Kosova, preneli su američki mediji.

Kreativni PromoZiS Design Team za vaš grafički identitet

PromoZiS Design Team ima višegodišnje iskustvo u grafičkom i web dizajnu.

Beogradska aplikacija postala zvanična elektronska legitimacija u Švedskoj

Odbor švedske Vlade za elektronsku identifikaciju dodelio je oznaku e-kvaliteta aplikaciji srpskih IT stručnjaka iz firme "Freja elD+" u Beogradu

Google tokom 2017. uklonio preko 700.000 malicioznih Android aplikacija

Google-ove mere zaštite, kreirane tako da maliciozne sadržaje spreče da dođu do Android korisnika, dovele su do uklanjanja preko 700.000 aplikacija iz Google Play Store-a tokom 2017. godine.

Krađa kriptovaluta dovešće do značajnih bezbednosnih promena

Još uvek se ne stišava bura nakon neverovatnog hakerskog napada na Coincheck. Neverovatna pljačka kriptovaluta u vrednosti od preko 500 miliona dolara dovela je do preispitivanja bezbednosti.

U Novom Sadu počele obuke za IT

U Novom Sadu i Nišu započele su obuke za kandidate odabrane u Nacionalnom programu prekvalifikacija u IT sektoru.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!