Berza

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi 21.02.2018.

Američko tržište akcija je u utorak zabeležilo pad. Cene nafte i zlata su oslabile tokom azijskog trgovanja.

S&P500

Američko tržište akcija je u utorak zabeležilo pad. Najveći dobitnik je bila kompanija Intel (+1,67%) i Microsoft Corporation (+0.78%) dok je najveći gubitak zabeležila kompanija, Wal-Mart Stores (-10.18%). Fjučers na ovaj indeks (predmet trgovanja na MT4 platformi) beleži rast od 0,16%

Ger 30. 

Ger 30 index je ojačao u utorak. Najveći dobitak zabeležile su kompanije iz sektora tehnologije, hemijskog sektora i industrije. Najveći dobitak zabeležila je kompanija Deutsche Bank AG (+1,52%) a najveći gubitak kompanija Volkswagen (-0.60%). Indeks volatilnosti koji beleži sentiment investitora u pogledu očekivane volatilnosti u budućem periodu oslabio je za 2,98% i nalazi se na 19,25 poena. 

Gold

Cena zlata je oslabila tokom azijskog trgovanja. Cena zlata je pretežno zbog jačanja dolara, oslabila na najnižu vrednost u poslednjih sedam dana. Danas će biti objavljeno više ekonomskih informacija iz SAD. U 16:00 biće objavljene informacije o broju prodatih kuća, dok u 20:00 časova biće objavljene beleške sa prethodnog sastanka Federalnih rezervi, što investitori očekuju u nadi da će ova monetarna institucija pružiti dodatne informacije o pravcu monetarne politike, što se može odraziti na cenu ovog plemenitog metala. Tokom azijskog trgovanja, cena zlata je oslabila za 0,12%. 

Crude Oil

Tokom azijskog trgovanja, cena sirove nafte je oslabila. Jačanje američke valute negativno se odrazilo na cenu ovog energenta. Večeras u 22:30 Američki institut za petroleum objaviće izveštaj o zalihama sirove nafte što se dodanto može odraziti na ovaj energent. Tokom azijskog trgovanja, cena sirove nafte je oslabila za 0,84%.

EUR/USD

Evro je oslabio u odnosu na američki dolar tokom azijskog trgovanja. Danas u 09:30, biće objavljen indeks menadžera nabavki (PMI) u Nemačkoj, što se može odraziti na evro. Takođe, danas će biti objavljeno i više ekonomskih informacija iz SAD. U 16:00 biće objavljene informacije o broju prodatih kuća, dok u 20:00 časova biće objavljene beleške sa prethodnog sastanka Federalnih rezervi, što investitori očekuju u nadi da će ova monetarna institucija pružiti dodatne informacije o pravcu monetarne politike. Tokom azijskog trgovanja, evro je oslabio u odnosu na američki dolar za 0,08%.

GBP/USD

Britanska funta je oslabila u odnosu na američki dolar tokom azijskog trgovanja. U 10:30 u UK biće objavljeni podaci sa tržišta rada (promena nezaposlenosti, promena prosečnih zarada i bonusa, kao i stopa nezaposlenosti) dok u 15:15, guverner Banke Engleske, Mark Karnej i više članova komiteta za monetarnu politiku svedoči pred parlamentom Ujedinjenog Kraljevstva po pitanju inflacije i ekonomskog stanja ove kraljevine. Takođe, danas će biti objavljeno i više ekonomskih informacija iz SAD. U 16:00 biće objavljene informacije o broju prodatih kuća, dok u 20:00 časova biće objavljene beleške sa prethodnog sastanka Federalnih rezervi, što investitori očekuju u nadi da će ova monetarna institucija pružiti dodatne informacije o pravcu monetarne politike. Tokom azijskog trgovanja, britanska funta je oslabila u odnosu na američki dolar za 0,10%.

USD/JPY

Američki dolar je ojačao u odnosu na japanski jen tokom azijskog trgovanja. Danas će biti objavljeno  više ekonomskih informacija iz SAD. U 16:00 biće objavljene informacije o broju prodatih kuća, dok u 20:00 časova biće objavljene beleške sa prethodnog sastanka Federalnih rezervi, što investitori očekuju u nadi da će ova monetarna institucija pružiti dodatne informacije o pravcu monetarne politike, što se može odraziti na kurs ovog valutnog para. Tokom azijskog trgovanja, američki dolar je ojačao u odnosu na japanski jen za 0,36%. 

EUR/GBP 

Evro je ojačao u odnosu na britansku funtu tokom azijskog trgovanja. Danas u 09:30, biće objavljen indeks menadžera nabavki (PMI) u Nemačkoj, što se može odraziti na evro, dok u 10:30 u UK biće objavljeni podaci sa tržišta rada (promena nezaposlenosti, promena prosečnih zarada i bonusa, kao i stopa nezaposlenosti) dok u 15:15, guverner Banke Engleske, Mark Karnej i više članova komiteta za monetarnu politiku svedoči pred parlamentom Ujedinjenog Kraljevstva po pitanju inflacije i ekonomskog stanja ove kraljevine. Tokom azijskog trgovanja, evro je ojačao u odnosu na britansku funtu za 0,09%.

AUD/USD 

Australijski dolar je oslabio u odnosu na američki dolar tokom azijskog trgovanja. Jutros su objavljeni mešoviti podaci iz Australije. Informacije o broju završenih građevinskih radova su bile lošije od očekivanih, dok je indeks zarada bio bolji nego što se očekivalo, što je za sada oslabilo aussie. Danas će biti objavljeno i više ekonomskih informacija iz SAD. U 16:00 biće objavljene informacije o broju prodatih kuća, dok u 20:00 časova biće objavljene beleške sa prethodnog sastanka Federalnih rezervi, što investitori očekuju u nadi da će ova monetarna institucija pružiti dodatne informacije o pravcu monetarne politike, što se može odraziti na kurs ovog valutnog para.Tokom azijskog trgovanja, australijski dolar je oslabio u odnosu na američki dolar za 0,33%.

Bitcoin

Tokom azijskog trgovanja, cena bitkoina oslabila. Venecuela je prva država koja je izbacila zvaničnu kriptovalutu, tzv. petro kripotvalutu, koja će biti podržana cenom barela sirove nafte. Na ovakav korak se Venecuela odlučila u nadi će sa svojom kriptovalutom zaobići sankcije međunarodne zajednice. Tokom azijskog trgovanja, cena bitkoina je oslabila za 6,14%.

KapitalRShttps://www.kapitalrs.com

Kapital RS Inc. a.d. je investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!