Finansijske usluge

Dojče banka: Neophodni propisi za kripto valute biće usvojeni do 2023. godine

Šef odseka za investicije “Dojče banke” Markus Miler izjavio je da bi propisi, koji će regulisati kriptoinvesticije, mogli da budu usvojeni u narednih pet do deset godina.

U intervjuu za Blumberg, Miler je upozorio sve koji žele da ulažu u kriptovalute:

"Kada se bude kreirala odgovarajuća sigurnost i ostvarilo poverenje, kriptovalute će biti okarakterisane kao klasa imovine", predviđa Miler.

“Dojče banka” tradicionalno zauzima pesimistički stav kada je rast kriptovaluta u pitanju, upozorivši da je veliki pad bitkoina bio odbačen kao manji problem.

Masao Muraki, analitičar “Dojče banke”, sredinom januara je napomenuo da je nedostatak volatilnosti u tradicionalnim akcijama izazvao interesovanje investitora za rizičnu imovinu, poput bitkoina.

"Sada, sve veći broj institucinacionalnih investitora gleda na kriptovalute kao na rizičnu investiciju kojoj je teško proceniti održivost cene", navodi Muraki.

Nemačka nastavlja da zaostaje u tretmanu kriptovaluta. Ranije ovog meseca, direktor centralne banke Nemačke je isključio komentare zastupnika Velike Britanije i SAD-a na Svetskom ekonomskom forumu 2018. godine da bi regulacija kriptovaluta trebalo da bude zajednički međunarodni napor.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!