Svet građevinarstva-nekretnina

Država tužila Dobrosava Bojovića, većinskog vlasnika Energoprojekta

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Milun Trivunac rekao je danas da je država tužila većinskog vlasnika Energoprojekt Dobrosava Bojovića zbog toga što je povukao tužbu koju je protiv njega podnelo ranije rukovodstvo Energoprojekta.

Bivši menadžment Energoprojekt holdinga je prošle godine podneo tužbu protiv Bojovića jer je povukao tužbu kojom je ranije traženo poništenje ugovora kojim se Energoprojekt 2005. godine odrekao prava gradnje na lokaciji 26 u korist Bojovićeve firme Napred i firme Triniti kapital.

Vlada Srbije je tražila od Bojovića da se na vanrednoj Skupštini akcionara Energoprojekt holdinga, koja je održana 12. decembra prošle godine, glasa o ponovnom pokretanju tužbe, a da pri tome ne glasaju predstavnici Napreda, Napred razvoja i Dobrosav Bojović, ali oni nisu prihvatili zahtev države i "preglasali" su je jer su većinski vlasnici te kompanije.

Trivunac je rekao da je Bojović prekršio propise i kada je dao ponudu za preuzimanje Energoprojektovog zavisnog društva Entel, jer je tu transakciju hteo da realizuje preko Energoprojekt holdinga i taj trošak da ne plati on već uz pomoć države kao manjinskog akcionara te kompanije.

Bojović je potvrdio za Betu da ga je tužila država koja u Energoprojektu ima udeo od 33,58 odsto akcija. Na pitanje zbog čega ga tuži država Srbija Bojović je rekao da ne zna dok ne vidi tužbu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!