Berza

Egipatski milijarder uložio pola bogatstva u zlato

Dok mnogi vide znakove upozorenja na tržištima, ali još ne preduzimaju ništa, egipatski milijarder Naguib Saviris odlučio je da krene u akciju. Uložio je polovinu svog bogatstva od 5,7 milijardi dolara u zlato.

Uložio je polovinu svog bogatstva od 5,7 milijardi dolara u zlato.

U intervjuu za Blumberg, Saviris je rekao kako veruje da će cene zlata porasti i sa trenutne vrednosti od nešto više od 1.300 dolara dostići 1.800 dolara po unci, dok će, s druge strane, "precenjena" tržišta deonica krahirati, prenosi portal Novac.

"Naposletku imate Kinu koja neće prestati ulagati u zlato. Uostalom, ljudi imaju tendenciju da investiraju u taj plemeniti metal za vreme krize, a trenutno postoji puno kriza”, rekao je egipatski milijarder. "Pogledajte Bliski istok i ostatak sveta, a gospodin Tramp, ne pomaže."

Međutim, američki predsednik Donald Tramp pomaže Savirisu na jedan način. Ako dođe do severnokorejskog mirovnog sporazuma, egipatske investicije u tu zemlju mogle bi mu se napokon isplatiti. Naime, Saviris je osnovao prvi telekom u Severnoj Koreji, “Koryolink”, koji posluje u sklopu njegovog “Global telekom holding” (nekadašnji Orascom Telecom Holding).

Ovaj drugi najbogatiji Egipćanin rekao je da bi mu sporazum omogućio povraćaj nekih investicija.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!