Energetika

EPS objavio tender za izbor konsultanta za vetropark “Kostolac”

“Elektroprivreda Srbije” je objavila tender za izbor konsultanta na projektu izgradnje vetroparka Kostolac, a ponude se mogu poslati do 24. maja.

EPS na svom sajtu navodi da je u pitanju međunarodni tender sa postupkom prekvalifikacije, da je dodela konsultantskih usluga planirana u oktobru ove godine, a da se procenjuje da će njegov posao trajati dve godine, s obzirom da projekat mora da bude realizovan do avgusta 2021. godine.

Vetropark “Kostolac”, koji će biti 90 km istočno od Beograda, imaće instalisanu snagu od 66 MW, izgradnju će finansirati Nemačka razvojna banka (KfW), a ugovor između te institucije i EPS-a o kreditu od 80 miliona evra potpisan je krajem novembra 2017. godine, dok je početak gradnje planiran za 2019. godinu.

Projekat obuhvata isporuku i ugradnju vetroagregata, izgradnju temelja vetroagregata, podstanica i dalekovoda za priključenje na mrežu, ugradnju opreme, izgradnju neophodne infrastrukture i pristupnih puteva, konsultantske i ekspertske usluge, prenosi Tanjug.

Tender predviđa da se posao dodeli nezavisnoj konsultantskoj firmi i prednost se daje kompanijama sa regionalnim iskustvom u Srbiji ili Jugositočnoj Evropi.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!