Saobraćaj i transport

“Etihad” uvodi 12 letova nedeljno na liniji Abu Dabi - Beograd

Putnička linija od Abu Dabija do Beograda bi uskoro mogla da bude pojačana, jer aviokompanija “Etihad Airways” planira da poveća broj letova.

Kako prenosi portal Aviatica, “Etihad Airways” čeka na odobrenje Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije (DCV) za povećanje broja letova na svojoj liniji od Abu Dabija do Beograda.

Ova kompanija je ranije planirala povećanje letova sa sedam na deset nedeljno, ali prema najnovijim informacijama biće 12 letova nedeljno.

Ukoliko dobiju odobrenje Direktorata to će značiti dodatnih pet letova nedeljno na ovoj liniji sa koje se “Air Serbia” povukla u novembru 2017. godine. Do tada su dve aviokompanije zajedno obavljale dva leta dnevno, ukupno 14 nedeljno.

Takođe, “Etihad Airways” je od nedavno počeo sa novom kargo linijom Abu Dabi – East Midlands – Beograd – Abu Dabi, a u planu je povećanje kapaciteta uvođenjem drugog leta subotom uveče počev od 2. juna.

I “Qatar Airways” planira dodatne letove

Kako Aviatica prenosi, “Qatar Airways” je zatražio od Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije (DCV) promenu reda letenja uvođenjem četiri dodatna leta tokom nedelje.

Ukoliko DCV odobri ovu promenu, avioni “Qatar Airways”-a bi već od 12. juna mogli da sleću na beogradski aerodrom i po dva puta dnevno pojedinim danima.

Dodatni letovi bi bili realizovani ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!