Finansijske usluge

Fond za razvoj odobrio privredi kredite u vrednosti od 968 miliona dinara

Državni Fond za razvoj odobrio je 195 zahteva za kredite u ukupnom iznosu od 968,6 miliona dinara, objavljeno je na internet stranici Fonda.

Odobreno je 112 kredita za likvidnost pravnim licima i preduzetnicima kao finansijska podrška u uslovima izazvanim pandemijom kovid-19 u iznosu od 355,3 miliona dinara.

Subjektima koji se bave turizmom, ugostiteljstvom i putničkim saobraćajem odobreno je 53 kredita za likvidnost u ukupnom iznosu od 253,4 miliona dinara.

Po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte, odobreno je 16 zahteva za investicione kredite u iznosu od 299,2 miliona dinara kreditnih i 63,9 miliona dinara bespovratnih sredstava, prenosi Tanjug.

Fond je odobrio dva dugoročna kredita za investicije u iznosu od 37,5 miliona dinara, i jedan za trajna obrtna sredstva u iznosu od četiri miliona dinara.

Odobreno je i 11 zahteva u iznosu od 19,1 miliona dinara kreditnih i 9,2 miliona dinara bespovratnih sredstava za startap kredite po Programu podsticanja razvoja preduzetništva.

Fond za razvoj odbio je 83 zahteva za kredite, od kojih je polovina bila za likvidnostm odnosno finansijsku podršku u uslovima pandemije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!