Berza

Gde se najviše trguje kriptovalutama?

Promena ekonomskih i regulatornih uslova dovela je do promena u obimu trgovanja u odnosu na različite kriptovalute.

Podaci pokazuju da digitalne valute, i pored povremenog pada vrednosti, na većem planu beleže konstantan rast. Primera radi, vrednost bitkoina je, u toku ove godine, porasla preko 400 odsto u odnosu na prethodnu. U četvrtak je ova digitalna valuta zabeležila i novi rekord, prešavši vrednost od 5.000 američkih dolara.

Međutim, promena ekonomskih i regulatornih uslova dovela je do iznenadnih promena u obimu trgovanja u odnosu na različite valute, što odražava koliko je to tržište promenljivo.

Trgovanje bitkoinom za kineski juan činilo je većinu od ukupnog obima trgovanja ovom kriptovalutom. Međutim, situacija se promenila kada su ondašnji regulatori počeli da sumnjaju u potrebu trgovine digitalnim valutama i doneli neke mere koje su ograničile trgovanje bitkoinom. Sa druge strane, japanski regulator je iskoristio priliku i doneo suprotne mere, pa je jen uzeo primat na tržištu bitkoina.

U slučaju Ethereuma, korejski von je preuzeo dominantnu poziciju, nakon što su pravila koja ograničavaju pristup tradicionalnijim sredstvima trgovine primorala korejske investitore da rudare i trguju sa drugom najvećom kriptovalutom.

Iako je bitkoin daleko najjača kriptovaluta, 11 drugih valuta imaju ukupnu tržišnu kapitalizaciju od preko milijardu dolara, što znači da bitkoin nije jedina valuta koja ima perspektivu, te da postoji raznovrsna ponuda trgovačkih opcija.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!