Berza

"Goldman Saks" predviđa konsolidaciju cene bitkoina na 8.000 dolara

Brzi porast cene bitkoina je ostavio investitore u nedoumici oko toga da li će se vrednost bitkoina konačno stabilizovati? „Goldman Saks“ veruje da će se cena ove kriptovalute konsolidovati na oko 8.000, pre nego što kasnije nastavi novim tempom rasta.

Gde će se zaustaviti rast bitkoina?

Cena bitkoina je probila vrednosti od 5.000, 6.000 i 7.000 dolara u proteklih nekoliko nedelja, ali tehnički analitičari očekuju da će se njegov rast nastaviti sve do iznosa od 8.000 dolara kada će doći do konsolidacije.

U saopštenju, koje je prosledila investitorima, potpredsednica „Goldman Saksa“ Šeba Jafari je napisala:

"Tržište je pokazalo dokaz impulsivnog rasta od prelomne tačke na vrednosti od 6,044 dolara. Sledeći iznos, koji će biti presudan, je vrednost od 7,941 dolara. Pretpostavka je da bi bitkoin mogao da zadrži tu vrednost neko vreme.

Trend dugoročnog rasta se nastavlja

Iako je „Goldman Saks“ upozorio trgovce da ne očekuju brzi porast, nakon dostizanja cene od 8.000 dolara, oni očekuju da će nakon konsolidacije vrednost kriptovalute ići i više od toga.

Trenutna ciljna cena od 8.000 dolara je dvostruka cena od 4.000 dolara, koju je Šeba Jafari predvidela pre samo četiri meseca. Uzimajući u obzir više faktora, uključujući vladinu regulaciju, tvrde viljuške (hard forks), koji svi imaju tendenciju da utiču na cenu, izolovano posmatranje vrednosti na grafikonima nije dovoljno za pouzdanu prognozu. Više analitičara, uključujući i Ronija Moasa, revidirali su svoje predviđanje cena za bitkoin.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!