Mobilni uređaji

Google-ov "Messages" postaje konkurencija WhatsAppu i Viberu

“Google" je 14. novembra objavio da je najnovija generacija mobilnih ličnih poruka za korisnike Androida u SAD obogaćena sa Rich Communications Services (RCS).

Naime, aplikacija za poruke koja se obično smatra naslednicom tradicionalnih SMS poruka, sa proširenim mogućnostima, u stvari konkuriše aplikacijama poput WhatsAppa, Vibera... Njene nove mogućnosti su da podražava potvrdu prijema, slanje poruka u nastavku, kao i mogućnost slanja i primanja fotografija visoke rezolucije, videozapisa i nalepnica.

Uz sve to Androidovo RCS proširenje donosi i dodatne grupne komunikacijske oznake, poput mogućnosti dodavanja i uklanjanja ljudi iz razgovora ili imena chatova radi lakše navigacije, prenosi B92.

Te nove oznake za chat dolaze kao besplatna nadogradnja “Google”-ove aplikacije Poruke (Messages), koja se obično isporučuje unapred instalirana na većini Android uređaja. Inače, može se i besplatno preuzeti u Google Play Store-u.

Iz “Google”-a najavljuju kako će proširenje do kraja godine biti dostupno i u drugim zemljama. Biće zanimljivo videti kako će na takvo proširenje mogućnosti Messagesa reagovati telekom operatori.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!