Finansijske usluge

“Google” zabranio aplikaciju za rudarenje kriptovaluta

“Google” je ažurirao politiku svoje Play Store uvodeći zabranu aplikacija za rudarenje kriptovaluta, poput bitkoina, XRPa- i etereuma.

Ovaj potez dolazi nekoliko nedelja nakon što je sličnu promenu uveo “Apple” u svojim smernicama za divelopere aplikacija, dodajući novu sekciju, koja se odnosi na ograničavanje aplikacija za rudarenje kriptovaluta, prenosi portal CryptoDaily.

U sekciji zabranjenih sadržaja, sada eksplicitno piše da “Google” više neće dozvoljavati da se na Plej prodavnicu postavljaju mobilne aplikacije koje na uređajima rudare kriptovalute. Međutim, Mašabl izveštava da će aplikacije koje služe za daljinsko upravljanje procesom rudarenja ostati legalne, prenosi Tanjug.

Ovo je slično onome što je “Apple” uneo u svoju apdejtovanu politiku za App Store, navodeći decidirano da se "rudarenje obavlja u oblaku ili na neki drugi način van mobilnog uređaja".

Ipak, nedavno je prijavljeno nekoliko aplikacija na Plej prodavnici koje prikriveno koriste tehnološku moć pametnih telefona za rudarenje kriptovaluta, tako što prevaranti ubacuju softver za rudarenje u druge aplikacije.

“Google” je, takođe, revidirao pravila za aplikacije koje imaju uvredljiv sadržaj, uvodeći ograničenje za one za koje se proceni da promovišu, nasilje, samopovređivanje, diskriminaciju, govor mržnje, itd.

Android platforma ima oko dve milijarde korisnika mesečno, a u prvoj polovini 2018. godine “Google Play” prodavnica je zabeležila više od 35 milijardi preuzimanja aplikacija.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!