Društvo

Gužve na granicama, na prelazu ka Bugarskoj čeka se i do četiri sata

U Srbiji je danas pojačan intenzitet saobraćaja, posebno na izlazu na graničnim prelazima ka Bugarskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, a čekanja su od jednog do četiri časa, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije.

AMSS upozorava na pažljivu vožnju, posebno na onim deonicama gde ima izmena u saobraćaju zbog radova.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, pojačan je saobraćaj na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj, na graničnom prelazu Gradina saobraćaj se odvija u devet traka, a zadržavanja su oko četiri sata.

Na graničnom prelazu Preševo, na izlazu, saobraćaj se odvija u pet traka, dok su zadržavanja za putnička vozila oko 80 minuta.

Ka Crnoj Gori na graničnim prelazima Gostun i Špiljani zadržavanja su oko sat vremena na izlazu, zbog čega AMSS preporučuje korišćenje graničnog prelaza Jabuka.

Navodi i da je pojačan saobraćaj na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Horgoš, gde su zadržavanja od 30 do 60 minuta, dok se na ostalim graničnim prelazima čeka do 30 minuta.

AMSS navodi da su u zajedničkoj akciji MUP-a i AMSS postavljene nove veb kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom.

Ističe da snimke veb kamera u svakom trenutku mogu da se pogledaju na internet platformi AMŠ kako bi građani dobili informacije i sliku o trenutnom intezitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz graničnog prelaza.

Kada je reč o najaktuelnijim izmenama u saobraćaju, AMSS najavljuje da će se od danas do 18. jula, u periodu od sedam do 16.00 časova, izvoditi radovi na održavanju puta, na deonici Ranilović Aranđelovac, na državnom putu II A reda broj 150.

Kako se navodi, u toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

AMSS ističe da će se u periodu od osam do 16 časova izvoditi radovi na obeležavanju oznaka na putu, na delu auto-puta (državnog puta IA reda broj 1), u zoni naplatne stanice "Beograd", u oba smera.

Radovi se izvode u voznoj i preticajnoj saobraćajnoj traci.

U toku radova za saobraćaj će biti zatvarana jedna saobraćajna traka, a radovi će biti obezbeđeni odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom i opremom, dodaje AMSS.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!