Trgovina

“Hendi” potvrdio da zatvara radnje u Srbiji

Lanac prodavnica mobilnih telefona, opreme i tehnike „Hendi” prestaje da radi posle više od decenije poslovanja u Srbiji. Prema nezvaničnim informacijama, katanac na radnje stavljen je praktično preko noći, a svi zaposleni ostali su bez posla.

"Poštovani kupci, saradnici i prijatelji, posle 10 godina poslovanja u Srbiji, obaveštavamo Vas da HENDI-TEL DOO vremenom prestaje da radi. Želimo da Vam se zahvalimo na decenijskom poverenju, saradnji i podršci", objavio je zvanično na svom sajtu poznati lanac prodavnica tehnike i mobilnih telefona.

Računi ove kompanije su u blokadi. Radnici su za prestanak rada firme i otkaze praktično saznali putem mejla.

Kako je objavio B92, sve poslovnice su zatvorene u jednom danu, a radnike niko nije obavestio kakva ih sudbina očekuje. “Samo je stigao mejl da se sve poslovnice zatvaraju. Bili smo iznenađeni, jer je pre toga sve normalno funkcionisalo, plate su bile redovne. Niko nije mogao da nasluti da će se to dogoditi”, rekao je za ovaj portal jedan od sada već bivših radnika „Hendija”. Takođe se može čuti da je poslednjih dana počelo povlačenje robe iz radnji, a da zaposleni još nisu dobili radne knjižice niti znaju da li će im biti isplaćena plata za prethodni mesec.

Prema informacijama sa APR-a „Hendi” je zapošljavao 900 radnika u oko 200 prodavnica širom Srbije. Na sajtu Narodne banke Srbije (NBS) može se videti da je firma već dva dana u blokadi za iznos od oko 80 miliona dinara, piše "Politika".

 
 
 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!