Industrija

Holandska kompanija preuzela fabriku za proizvodnju hrane za životinje u Ćupriji

Holandska kompanija “De Heus” potpisala je ugovor o kupovini fabrike hrane za životinje “Komponenta” u Ćupriji. Poziciju u Srbiji su ojačali sa dve lokacije.

Potražnja za visoko kvalitetnom hranom za preživare, živinu i svinje u Srbiji ubrzano raste. “De Heus” će kupovinom nove fabrike omogućiti brz odgovor ovom zahtevu tržišta u bliskoj budućnosti.

Kupovina “Komponente” potvrđuje uverenje koje “De Heus” ima o daljem razvoju stočarstva u Srbiji i većem delu Balkana. Investiciju u kupovinu “Komponentu” prati obimni program investicija u fabrici u Šapcu. Ovaj program je fokusiran na dalju modernizaciju proizvodnog procesa i proširenje proizvodnih kapaciteta za 50 odsto.

Nova fabrika će biti potpuno renovirana kako bi ispunila visoke standarde “De Heusa”. U tu svrhu, proizvodna linija će biti obnovljena i opremljena najsavremenijom proizvodnom tehnologijom. Očekuje se da će ova unapređenja biti završena do kraja 2018. godine, nakon čega će fabrika biti puštena u rad.

"Poslednjih godina uložili smo veliku količinu energije u poboljšanje kvaliteta naših proizvoda. Zadovoljni smo što farmeri prepoznaju kvalitet naše hrane za životinje. Kako bismo odgovorili povećanoj tražnji, istovremeno sa modernizacijom nove fabrike nastavićemo i širenje kapaciteta fabrike u Šapcu, čime će ova dva postrojenja imati ukupan proizvodni kapacitet od 260.000 tona na godišnjem nivou", rekao je generalni direktor “De Heus” Srbija Darko Sadžak. ​​"Posebna prednost nove fabrike u Ćupriji je njena geografska pozicija, koja će nam olakšati snabdevanje čitavog juga Srbije, kao i distribuciju hrane na Kosovu, u Makedoniji i Albaniji", dodao je on.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!