Mobilni uređaji

“Huawei” ove godine isporučio rekordnih 200 miliona mobilnih telefona

Kompanija “Huawei” iza sebe ima vrlo uspešnu, ali i ponešto kontroverznu godinu. Osim što su na tržište lansirali ponajbolje mobilne telefone današnjice, i što za naredni period razvijaju još bolje modele, finansijska direktorka im je pritvorena u Kanadi i čeka izručenje u SAD, dok neke zemlje stavljaju njihove proizvode na crne liste potencijalno opasnih.

Ovako turbulentnu godinu “Huawei” će, ipak, završiti s jednom pozitivnom vešću.

Kako su se pohvalili na društvenim mrežama, tokom 2018. godine na tržište je iz “Huawei”-evih pogona isporučeno preko 200 miliona mobilnih telefona. Prvi put ova se količina u planovima kompanije našla u avgustu, kada su godišnji planovi revidirani s prvotno planiranih 180 na 200 miliona. Planirani broj mobilnih telefona iz fabrike je izišao 24. decembra, prenosi Seebiz.

Najveće zasluge za ovako veliku prodaju pripisuju uspehu modela P20, Mate 20 i Honor 10. Iz kompanije poručuju da je ovaj rekord još značajniji ako se prisetimo da je prošle godine “Huawei” isporučio 153 miliona mobilnih telefona, a 2010. godine njih tek 3 miliona. Ove je godine postignut još jedan veliki rezultat – u drugom kvartalu “Huawei” je po isporukama pretekao “Apple” i postao drugi najveći globalni proizvođač mobilnih telefona, gledano po broju prodatih komada. Od tada se u svakoj zemlji sveta nalaze među prva tri proizvođača.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!