Trgovina

IMMOFINANZ gradi deseti STOP SHOP u Srbiji

Austrijska kompanija IMMOFINANZ započela je izgradnju desetog ritejl parka STOP SHOP u Srbiji, koji će se nalaziti u Sremskoj Mitrovici. Vrednost investicije je 9 miliona evra.

Svečanoj ceremoniji postavljanja kamena temeljca prisustvovali su gradonačenik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i menadžer operacija kompanije IMMOFINANZ za Srbiju Joško Piteša.

Ovom investicijom IMMOFINANZ nastavlja širenje svog lanca STOP SHOP ritejl pakova u Srbiji. Novi ritejl park u Sremskoj Mitrovici će se prostirati na površini od 7.000 kvadratnih metara, a imaće i 300 parking mesta. Biće zastupljeno oko 20 domaćih i stranih brendova, a zaposliće se oko 150 ljudi.

“Izgradnja desetog STOP SHOP ritejl parka potvrđuje naše obećanje, koje smo dali 2015. godine kada smo ulazili na srpsko tržište – odlučnost da proširimo naš multinacionalni lanac ritejl parkova. Novi ritejl park će građanima Sremske Mitrovice i širem okruženju ponuditi jedinstveno šoping iskustvo”, izjavio je Joško Piteša, menadžer operacija kompanije IMMOFINANZ. On je dodao da IMMOFINANZ STOP SHOP portfolio uključuje 80 ritejl parkova u devet zemalja i da kompanija radi na daljoj ekspanziji kako bi ojačala poziciju vodećeg operatera ritejl parkova u Evropi.

U izjavi za naš portal Piteša je istakao da je kompanija zadovoljna uslovima za poslovanje u Srbiji i da je ostvarena dobra saradnja sa svim lokalnim samoupravama, gde su otvoreni ritejl parkovi.  Zbog toga su u planu nove investicije u Srbiji, kao i proširenje postojećih ritejl parkova u budućnosti.      

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader je istakao značaj ove investicije za taj grad. “Veoma smo zahvalni austrijskom investitoru što je došao u naš grad da izgradi ritejl centar, koji je nedostajao Sremskoj Mitrovici u prethodnom periodu. Lokalna samouprava je spremna da pomogne, kao i do sada, da podsetim, jedan od vidova našeg učešća jeste izgradnja pristupne saobraćajnice”.

Otvaranje ritejl parka u Sremskoj Mitrovici planirano je za avgust ove godine.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!