Razvoj

IN2 grupa sa novim strateškim partnerom kreće u internacionalnu ekspanziju

Kompanija Vela Operating Group, u vlasništvu kompanije Constellation Software Inc., preuzela je hrvatsku kompaniju koja proizvodi softver i pruža IT usluge, IN2 Grupu.

Kompanija Constellation Software Inc. danas je objavila da je kompanija u njenom vlasništvu, Vela Operating Group, odnosno njena filijala Aquila Software preuzela hrvatsku IN2 grupu, jednu od vodećih softverskih kompanija u regionu.

IN2 grupa prisutna je i u Srbiji, tako da je kanadskog vlasnika dobio i IN2 Beograd. Softverska kompanija, IN2 informatički inženjering, koju je IN2 osnovao u Beogradu 2009. godine na srpskom je tržištu poznata po rešenjima u javnom sektoru, osiguranju, penzijskim i investicionim fondovima, ERP  i BI rešenjima. IN2 grupa u regionu ima preko 650 zaposlenih, od čega 45-oro u Srbiji.

Constellation Software je globalna grupa, sa sedištem u Torontu, u Kanadi. Osnovana je 1995. godine. Putem organskog rasta i akvizicija izrasla je u kompaniju koja broji više od 13.000 zaposlenih, u više od 200 kompanija na pet kontinenata. Constellation Software preuzima kompanije sa potencijalom rasta ili firme koje su već ostvarile vodeći položaj u razvoju softvera za razne industrije.

Mike Byrne, izvršni direktor kompanije Aquila Software, komentarisao je:

„Preuzimanje kompanije IN2 predstavlja dodatni korak u našoj stalnoj posvećenosti IT rešenjima koje pružamo korisnicima. Oduševljeni smo kvalitetom ljudi i klijenata koje nam donosi IN2. Ono što je kompanija IN2 ostvarila u poslednjih 25 godina zaista je izuzetno i nadamo se da ćemo buduće poslovne uspehe i dalji rast zasnivati na njihovim postignućima u regionu.”

Ante Mandić, osnivač kompanije i predsednik Uprave IN2 izjavio je:

„IN2 je jedna od prvih velikih hrvatskih, isključivo softverskih kompanija. Svojim rastom učestvovali smo u stvaranju IT tržišta i trendova u industriji i svojim rešenjima smo u privatnom i javnom sektoru kroz ovih 25 godina ostavili trag. Moja je želja da IN2 u sledećim godinama postane globalna kompanija u pravom smislu reči i verujem da je naš novi vlasnik i strateški partner firma Constellation Inc. pravi izbor za tu novu veliku etapu kompanije. Hteo bih dodati još nešto, jednako važno - naši klijenti na hrvatskom tržištu i u regionu i dalje će biti u središtu naše pažnje.“

IN2 informatički inženjering d.o.o. Beogradhttp://www.in2.rs/home

IN2 Beograd je deo IN2 grupe, koja je specijalizovana za razvoj, implementaciju, održavanje i podršku sopstvenih poslovnih rešenja i implementaciju i doradu partnerskih (Microsoft i Oracle) rešenja.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!