Razvoj

Industrije koje će najbrže rasti u bliskoj budućnosti

Iako niko nema magičnu kuglu da predvidi budućnost, stručnjaci smatraju da bi pojedine industrije mogle postati trendy za započinjanje biznisa.

1. Virtualna stvarnost
Virtualna stvarnost je komercijalno dostupna nama smrtnicima negde od 2015. godine. U 2017. godini VR headseti su bili najprodavaniji novi gadget u svetu. Od njenog izlaska svedočili smo kako je industrija rasla od nule do niše koja vredi 7 milijardi američkih dolara. Ako je verovati analitičarima, do kraja 2021. godine predviđa se da će prihodi koje kompanije ostvaruju zahvaljujući virtualnoj stvarnosti preći 75 milijardi dolara.

2. Medicinska uporaba kanabisa
Zadnjih godina sve se više priča o legalizaciji marihuane za rekreativne pušače, ali i legalizaciji marihuane koja se koristi u medicinske svrhe. U Sjedinjenim Američkim Državama na primer, 29 saveznih država je dozvolilo upotrebu marihuane u medicinske svrhe, a njih 9 je u potpunosti legalizovalo marihuanu. Još 2016. godine zarada od legalne prodaje marihuane je iznosila oko 7 milijardi dolara, a predviđa se da bi do 2020. godine industrija godišnje mogla donositi 24 milijarde dolara.

3. Dronovi
Prva ideje za korištenje dronova su bile u vojne svrhe. Sada, dronovi već imaju široku namenu u 2018. godini. Prirodni lokaliteti, venčanja, sportski događaji sve više sportova koristi ovu tehniku snimanja kao izbor za dodatne kvalitetne kadrove. Amazon recimo testira dostavu svojih proizvoda već godinama, jer za razliku od klasične dostave, umesto za 5-7 dana proizvod može biti dostavljen kupcu kroz par sati ili par dana, zavisno od lokacije. Bilo da je to proizvodnja, dostava ili veština snimanja dronom, industrija definitivno ima budućnost.

4. Agencije za influencere
Sve je veći broj digitalnih agencija koje se otvaraju za social media influencere ili postojećih agencija koje te uslugu uključuju u svoju ponudu. Takve agencije se brinu da korisnici društvenih mreža koji su mukotrpno gradili svoju pratnju uspeju monetizovati tu slavu na društvenim medijima. Ova industrija je doživela ogroman boom zadnjih godina te je u 2017. godini vredila više od 10 milijardi dolara. Procenjuje se da bi u 2018. godini mogla narasti i do 20%.

5. Kriptovalute
Voleli ih ili ne, tržište kriptovalutama doživelo je ogroman procvat u 2017. godini. Jedna od najpopularnijih valuta na tržištu Bitcoin u 2017. godini je narasla sa nekih 786 dolara na početku godine na neverovatnih 20.000 dolara. Mnogi sretnici koji su pre 2017. ili početkom te godine uložili svoje novce u Bitcoin mogli su u decembru 2017. godine dobiti povraćaj svojih investicija od čak 2.600 odsto. Treba biti oprezan, nebitno pokrećete li svoj ICO ili startup koji funckioniše na Blockhain mreži, jer ovo tržište može biti turbulentno, prenosi “Poslovni Puls”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!