Energetika

InnoEnergy i MOL Group potpisali ugovor o partnerstvu

Kompanija InnoEnergy potpisala je ugovor o partnerstvu sa kompanijom MOL Group, na osnovu kojeg će sprovoditi aktivnosti usmerene ka podržavanju razvoja energetskih inovacija.

Zvanično potpisivanje dokumenta održano je u Budimpešti tokom finala PowerUp! startap takmičenja, koje je organizovala kompanija InnoEnergy Central Europe, a čiji je glavni sponzor bio MOL Group.

MOL Group je vodeća kompanija u sektoru nafte i gasa u Centralnoj i Istočnoj Evropi, dok je InnoEnergy najveći evropski startap akcelerator u oblasti čistih tehnologija. Saradnja će obuhvatiti aktivnosti u okviru ključnih oblasti za InnoEnergy: edukacija, inovativni projekti i usluge izgradnje biznisa. MOL Group će postati aktivan učesnik InnoEnergy zajednice, učestvujući u prestižnim industrijskim događajima, programima obuke i prioritizaciji saradnje sa inovatorima. Za Jakuba Milera (Jakub Miler), izvršnog direktora kompanije InnoEnergy Central Europe i potpisnika sporazuma, prednosti su obostrano korisne:

„Naši startapi imaju direktan pristup i mogućnost rada sa vodećim međunarodnim igračem. MOL, zauzvrat, ulaže u najveću otvorenu platformu za inovacije u sektoru čistih tehnologija u svetu, sa posebnim fokusom na strateško područje MOL-a u Centralnoj i Istočnoj Evropi.“

Žolt Vinkler, šef otvorenog centra za inovacije kompanije MOL Group, o saradnji je rekao:

„Podržavanje startap zajednice je važan korak ka postizanju jednog od glavnih ciljeva naše strategije do 2030. godine - postati prvi izbor kupaca. Verujemo da će partnerstvo sa kompanijom InnoEnergy igrati ključnu ulogu u razvoju evropskog ekosistema inovacija, i radujemo se zajedničkom radu na budućim projektima“.

„Udruživanje snaga sa MOL Group, jednom od najvećih kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi, predstavlja krupan korak za nas ove godine. Uz Rafako, MOL je još jedan globalni igrač u Centralnoj Evropi koji iznova pokazuje ambiciju da doprinese stvaranju novih pravaca na evropskom tržištu, kao i hrabrost da igra vodeću ulogu u trenutnoj revoluciji na globalnom tržištu energije i mobilnosti“, istakao je Jakub Miler.

InnoEnergy je pokretač inovacija u području održive energije širom Evrope, nastao 2010. godine i podržan od strane Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT).

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!