Industrija

Italijanska “Beretta” zainteresovana za srpske vojne fabrike

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je kompanija “Beretta”, sa čijim vlasnikom je razgovarao u Milanu, zainteresovana za saradnju sa Srbijom u oblasti odbrambene industirije.

"Beretta je zainteresovana za pojedine fabrike naše odbrambene industrije i dogovorili smo da do kraja godine, kada budemo doneli zakon o ulaganju u odbramenu industriju, da bismo omogućili i strancima da u nju ulažu, budemo konkretniji - da damo i da čujemo konkretne ponude te kompanije", rekao je ministar odbrane.

Vulin je u Milanu razgovarao s Frankom Beretom vlasnikom renomiranog proizvođača oružja i vojne opreme radi, kako se navodi u saopštenju, sagledavanja mogućnosti za uspostavljanje saradnje s fabrikama srpske odbrambene industrije.

Vulin je ocenio da je reč o odličnoj prilici za ulaganje, jer "kada Beretta dođe u neku zemlju, kada počne sa proizvodnjom, to je signal za sve svetske proizvođače da i oni budu tu".

"Beretta je zainteresovana za saradnju sa “Zastavom”. Kragujevac je grad koji dobro poznaje Italiju, Italija dobro poznaje Kragujevac. Oni su jako zadovoljni veštinom naših majstora i inventivnošću naših inženjera. Potrebna su nam ulaganja u nove proizvodne procese ... Takođe, zainteresovani su i za pojedine fabrike naše municije", rekao je Vulin.

Prema Vulinovim rečima, onog momenta kada Srbija zakonski uredi tu oblast, može se očekivati da će “Beretta” biti deo srpskog tržišta i da će se razgovarati o konkretnim ulaganjima.

Izvor:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!