Industrija

Italijanska kompanija “GLM Group” ulaže 3,5 miliona evra u proizvodnju u Zrenjaninu

Italijanski proizvođač izduvnih sistema za automobilsku industriju, kamione i poljoprivredne mašine “GLM Group” uložiće 3,5 miliona evra da pokrene proizvodnju u Zrenjaninu.

Kako je navedeno prilikom potpisivanja ugovora u gradskoj kući u Zrenjaninu, italijanska kompanija neće graditi fabriku već će iznajmiti proslovni prostor od kompanije “Minel” što je i bio predmet ugovora koji su parafirali Radivoje Poljanac ispred “GLM Group” i Milorad Smiljanić ispred “Minela”, u prisustvu gradonačelnika Čedomira Janjića i predstavnika Razvojne agencije Srbije.

“Plan je da počnemo sa radom 1. novembra, a u prvoj fazi zaposlićemo 150 radnika. Proizvodimo izduvne sisteme za auto industriju, a 80 odsto naše proizvodnje ide na zapadno tržište. Imamo firmu u Meksiku i sarađujemo sa brojnim auto proizvođačima. U Zrenjaninu startujemo sa 5.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora”, naveo je Radivoje Poljanac, direktor “GLM Group” za Srbiju.

Prema njegovim rečima, ugovor o zakupu sklopljen je na tri godine, sa mogućnošću produžetka, a podrazumeva ulaganje 3,5 miliona evra.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!