Društvo

Izdato više od 25.000 penzionerskih kartica

Gradonačelnik Siniša Mali obišao je Klub za stare u Ulici Mileve Marić na Novom Beogradu i tom prilikom se uverio da izdavanje beogradske Senior kartice teče bez ikakvih problema.

On je istakao da je od utorka do više od 25.000 najstarijih sugrađana popunilo neophodan formular i tako postalo deo projekta „Beogradska senior kartica”.

"Pored toga da su u protekla tri dana 52 kompanije postale deo senior kluba, svakog dana se javlja sve veći i veći broj. To je dokaz da mnogo ljudi veruje u ovaj projekat, koji ima za cilj da pomogne najstarijim sugrađanima i da im se olakša život. Na poseban način trudimo se da im izgradimo osećaj zajedništva, da su deo društva i da su zaslužni za njegov dosadašnji razvoj", rekao je Mali.

Gradonačelnik je penzionerima poručio da Beograd bez njih ne bi bio ono što jeste i pozvao kompanije da se pridruži akciji, koja je pogodila cilj.

On je precizirao da sugrađani, koji iz bilo kakvog razoga ne mogu da dođu, na raspolaganju 24 časa imaju kol-centar i da će asistenti iz klubova za stare doći kod njih i pomoći im da popune neophodan formular.

Ministarstvo rada pozvalo je sve lokalne samouprave da u okviru svojih mogućnosti slee primer Beograda  i za dobrobit najstarijih građana obezbede besplatne seniorske kartice.

Uvođenje ove usluge u nadležnosti je opština i gradova, ali je Ministvo rada podržalo ideju. Seniorske personalizovanje besplatne kartice projekat su Beograda , koji je kao prva lokalna samouprava uveo tu uslugu u Srbiji.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!