Saobraćaj i transport

"Izidžet" iz Beograda leti za Bazel i Berlin

Aviokompanija "Izidžet" uvela je direktne letove sa aerodroma "Nikola Tesla" za Bazel, koji će se i tokom letnje, ali i tokom zimske sezone obavljati tri puta nedeljno. Sa beogradskog aerodroma poleteo je prvi avion za Bazel, a od 10. avgusta biće uvedena i linija za Berlin.

Iako su do sada leteli samo za Ženevu, ova lou kost kompanija - najveća u Velikoj Britaniji i druga po broju putnika nakon Rajanera u Evropi - od sada će iz Beograda tri puta nedeljno leteti za Bazel.

U "Izidžet-u" očekuju da će na novoj liniji već ovog leta putovati oko 11.000 putnika, a od 10. avgusta najavljuju i let za Berlin.

"Od 2014. godine mi obavljamo samo letove za Ženevu, a 2018. godine uvodimo još dva leta, tako da mi praktično utrostručujemo letove iz Beograda. Za početak, nadamo se da će popunjenost kabina biti kao na letovima za Ženevu, što je oko 90 odsto, pa ćemo onda razmatrati nove linije iz Beograda. Početna cena karte za Bazel biće od 20,99 evra, dok je za Berlin 35,99 evra, što smatramo da je veoma povoljna cena za tako dinamičan grad kao što je Bazel i kulturnu prestonicu kao što je to Berlin", rekla je direktorka marketinga za centralnu Evropu "Izidžet-a" Silvija Erero.

"Izidžet", ipak, nije jedina kompanija koja leti na pomenutim relacijama, zato na pitanje kako misle da privuku nove putnike - odgovaraju kratko: cenama. Do sada su niskotarifne kompanije najviše letele sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki", ali iz uprave beogradskog kažu da kompanije ne dele na niskotarifne i komercijalne, već da žele i jedne i druge.

"Što se tiče aerodroma "Nikola Tesla" on je jednako tržišno orijentisan, sa apsolutno jednakim uslovima za sve kompanije, transparentno objavljenim i mi smo apsolutno stvorili uslove da sve kompanije koje prepoznaju Beograd i Srbiju kao tržište na kom mogu da imaju putnike - oni su dobrodošli. Mi kompanije ne delimo na lou kost i - kako se to kaže - netvork cariere", kaže komercijalni direktor aerodroma "Nikola Tesla" Miodrag Mirković za N1.

Beogradski aerodrom već sada ima 23 linije od 10 lou kost avio-prevoznika, taj broj bi morao da bude i veći.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!