Industrija

Jaguar slavi 70 godina svojih sportskih automobila

Jubilej će biti obeležen specijalnom verzijom Jaguara F-Type.

Jaguarovi automobili u sebi spajaju luksuzne sadržaje i sportske karakteristike, a ovog puta britanski proizvođač želi da naglasi tu drugu osobinu svojih modela.

Povodom obeležavanja 70 godina od predstavljanja originalnog XK120 iz 1948, Jaguar će lansirati specijalnu seriju aktuelnog sportskog modela F-Type pod oznakom "Chequered Flag". Originalni Jaguar XK120 iz 1948. bio je preteča kasnijih sportskih modela, kao što su E-Type, XK i XJ220, a trenutni reprezent sportskog duha ovog proizvođača je upravo F-Type.

Jaguar F-Type Chequered Flag baziran je na R-Dynamic verziji, sa Exterior Design paketom.

Unapređenja posebne edicije ovog automobila obuhvataju specijalno dizajnirane 20 inčne alu felne i crvena klešta kočnih diskova.F-Type Chequered Flag ima i kožna Performance sedišta sa logom trkačke zastavice, ukrasne detalje od brušenog aluminijuma na centralnoj konzoli i specijalni volan sa umetnutim kontrastnim crvenim elementom na vrhu obruča.

Jaguar F-Type Chequered Flag moći će da se naruči u kupe i kabrio verziji, a kupci mogu da biraju između dva motora, prenosi B92.

U pitanju su četvorocilindarski 2.0 litarski turbo benzinac sa 300 ks i 400 Nm i 3.0 litarski V6 agregat sa kompresorom, koji proizvodi 385 ks i 460 Nm.

Oba motora dolaze u paketu sa osmobrzinskim autmatskim menjačem, a V6 je dostupan i sa pogonom na sva 4 točka.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!