Industrija

Jaguar teško nalazi dobavljače i radnike iz EU zbog Brexita

Najveći britanski proizvođač automobila Jaguar Land Rover primećuje prve posledice Brexita jer radnici iz EU traže bolje slove  u ugovorima, dok su međunarodni dobavljači manje skloni dugoročnom angažmanu na Otoku.

Uspešna britanska industrija automobila upozorila je pre Brexita da bi gubitak slobodnog i neograničenog pristupa evropskom tržištu mogao da naruši njene lance snabdevanja i zakoči razvoj.

Izvršni direktor Jaguar Land Rovera Ralf Spet kaže da su se neke od tih bojazni obistinile: "Ulaganja u Britaniji uključuju širu proceduru ili su smanjena pa je broj dobavljača koje uspevamo uvjeriti da dođu u Britaniju danas zapravo više-manje ograničen. Sa druge strane, ljudi koji dolaze u Britaniju žele posebne uslove jer ne znaju da li će morati da odu i zato očekuju posebne ugovore", pojašnjava Spet.

Poput ostalih britanskih proizvođača automobila, i JLR se suočava s carinama do 10 posto ako Britanija ne osigura dobre uslove pristupa na evropskom tržištu nakon Brexita, što bi ugrozilo održivost proizvodnje u zemlji.

Pa ipak, Spet vjeruje da će prevladati zdrav razum i da će Britanija i EU postići razuman sporazum o razlazu: "Verujem da se nećemo vratiti u mračni srednji vek u kom su svi bili protiv svih", ističe čelnik britanskog automobilskog giganta.

Kompanija je u četvrtak objavila planove prema kojima bi od 2020. godine kupcima trebala da ponudi električne i hibridne opcije svih novih vozila, pri čemu britanska automobilska industrija pokušava da konkuriše kompanijama poput Tesle i da pronađe rešenje za nove zabrane i namete koji stupaju na snagu u nekoliko zemalja.

Spet najavljuje da će Jaguar Land Rover na matičnom tržištu graditi ekološki prihvatljivije automobile, a Jaguarov prvi električni model I-PACE proizvodiće se u Austriji.

Reagirujući na zahteve industrije za većom podrškom pri razvoju novih tehnologija, iz britanske vlade su u četvrtak poručlili da će razviti dva centra koja će se fokusirati na povezana i autonomna vozila. Jedan od njih biće smešten u blizini JLR-ove baze u Coventriju, a biće deo investicionog programa vrednog 100 miliona funti.

JLR je godinama beležio loše poslovne rezultate da bi ga 2008. godine kupio indijski Tata. Nakon toga britanska kompanija povećava prodaju automobila i lansira niz novih modela, što je podstaklo medijske špekulacije da razmatraju mogućnost prikupljanja kapitala putem početne javne ponude akcija.

 

Izvor: SEEbiz

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!