Industrija

"Jugoimport SDPR" sklopio posao u Indiji, vredan 2,7 milijardi evra

Indijska kompanija “Anil Ambani grupa” sklopila je strateško partnerstvo sa srpskim “Jugoimport SDPR”-om, na deset godina, a vrednost posla je 2,7 milijardi evra. Kako javljaju indijski mediji, partnerstvo se odnosi na proizvodnju municije i poslovnu saradnju.

Kompanija “Anil Ambani grupa” je to objavila, kako se navodi, dan nakon što se šef kompanije “Rilajns defens amjunišn”, u okviru koje ta firma posluje, sreo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Susretu su prisustvovali i ministar odbrane Zoran Đorđević, kao i generalni direktor “Jugoimport SDPR”-a Jugoslav Petković.

“Dve kompanije će zajedno raditi između ostalog na polju naoružanja, sa projektovanim zahtevom indijskih oružanih snaga u narednih deset godina, a vrednost posla je 2,7 milijardi evra”, navodi se u izjavi. Pored toga, postoji mogućnost izvoza naoružanja, zajedno sa transferom tehnologije originalnih proizvođača vojne opreme, kao i proizvodnje u Indiji.

“Jugoimport SDPR” je, piše u tekstu, državna kompanija i lider na tržištu naoružanja i vojne opreme, koji je ponudio potpuno tehnološko rešenje u skladu sa zahtevima indijske vlade i kompanije “Rilajans grupa”, koja je predložila grinfild investiciju za izgradnju fabrike za proizvodnju municije.

Kako je navedeno, “Rilajns grupa” će, takođe, raditi na razvoju nove generacije municije kako bi izašla u susret potrebama indijskih oružanih snaga u budućnosti.

Indija trenutno uvozi skoro polovinu municije, za koje godišnje izdvaja 1,4 milijarde evra.

 

Izvor: B92

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!